Cupmatch mellan Lazio och Juventus där jag tror det kommer bli en jämn match, men samtidigt har Juventus så pass bra form och ett så pass bra lag med knappt några skadade att man absolut ska ses med bra chans.Lazio saknar fortsatt viktiga spelare defensivt, och Juventus öser in mål just nu. Juventus vill till final och Lazio är ett byte på vägen dit. Tror inte Juventus slarvar bort detta, utan jag tror man vinner.

  • Lazio – Juventus
  • Spel: 2
  • Odds: 2.25 @ Betway
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Lazio kommer från ett oavgjort resultat borta mot Bologna nu i söndags där man hämtade upp 2-0 underläge till 2-2, dock fick man hjälp av en straff samt ett rött kort. Innan dess tog man en seger borta mot Fiorentina, men det var kanske inte något man förtjänade, och matchen innan dess blev det 0-0 hemma mot Carpi där båda hade bra lägen att avgöra. Så resultatmässigt har man väl fått en bra start på det nya året, men spelmässigt ser det fortfarande sådär halvsegt ut  stundtals och defensivt så saknar man fortfarande De Vrij som man aldrig ersatt riktigt. Kommer bli en jämnare match än vad man tror då Juventus säkerligen kommer rotera en aning, men samtidigt så är man i bra form så Lazio kommer få jobba hårt för att störa jätten.

Man saknar fortfarande backarna Stefan De Vrij, Dusan Basta och Santiago Gentiletti samt målvakten Federico Marchetti. Och det stör såklart defensiven oerhört vilket känns farligt mot ett Juventus i superform. Annars så har man de spelare som man brukar ha med i truppen.

lazio_200x200    juventus

Juventus är i superform just nu där allt går deras väg. Man gör snygga mål och man gör framförallt mycket mål. Senast vann man borta mot Udinese med 0-4 efter att ha dödat matchen helt i första halvlek. Man är just nu uppe i 11 raka segrar på italiensk mark och jag tror man har bra chans att vinna här med. För även om man kanske inte kommer göra sin bästa match, eller så gör man det, så är man så bra just nu att till och med några avbytare kan gå in och göra jobbet. För självförtroendet är på topp i hela laget. Och det inga dussinlirare som sitter på avbytarbänken heller, utan man har ett bra sammansvetsat lag som mycket väl kan hota ett Lazio som inte direkt imponerar och som ju saknar viktiga spelare defensivt.

Troligen är det så att man vilar både Pogba och Dybala här, men man har istället en Hernanes som mycket väl kan göra en grym match bara för det är just sitt gamla lag han möter, sen en Simone Zaza som har bra potential och som gjorde en riktigt bra match senast i cupmatchen mot Torino där dom vann med 4-0.

———————————————————————————————————————————————————

Lazio har fått med sig resultaten på slutet, men det är inte så att man förtjänat så mycket poäng som man tagit på slutet, i alla fall inte spelmässigt. Man har fortsatta bekymmer defensivt som stör laget helt klart. Man möter ett Juventus som har superform med 11 raka segrar på italiensk mark, och som spelar bra offensivt samt stabila bakåt. Man kommer rotera, men det lag som Allegri ställer på planen kommer göra jobbet tror jag. Jag spelar på att Juventus vinner på full tid till oddset 2.15. Insatsen hamnar på en medelpeng. Jobba Juve!

/ L’orso