Hemmastarka Lazio ska ta sig an serieledarna Juventus här i en öppen match. Ena laget dras med riktigt tunga skador vilket öppnar för ett bra spel i den här matchen! 

Lazio – Juventus
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.91 @ William Hill
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.45

Lazio har matchats tufft den senaste tiden då detta blir lagets fjärde match på 11 dagar och då har man spelat dubbelmöte med Fenerbache där man åkte ur Europa League plus att man spelat ett stekhett Rom-derby mot Roma som slutade 1-1. Formen är ganska svårbedömd för laget men är det någonstans man plockar poäng så är det på sin hemmaplan där man har tagit 35 av sina 51 poäng den här säsongen och man har resultatraden 11-2-3. Man har spelat 26 matcher på sin hemmaplan den här säsongen om man inkluderar spelet i cuperna, Europa och i ligan och på dessa 26 matcher har man gjort mål i 23 av matcherna. Laget har dessutom släppt in mål i lagets 4 senaste matcher så defensiven imponerar inte för dagen och till den här matchen har man stora bekymmer med skador och avstängningar.

Lazio saknar ordinarie försvararna Radu och Biava som båda är avstängda och möjlige ersättaren på vänsterbacken Lulic är även han avstängd här plus att högerbacken Gonzalez har en skadekänning och är osäker till spel så man har stora defensiva problem. Lägg därtill att trion Konko, Dias och Pereirinha är fortsatt skadade i Lazio.


Skjuter Vucinic Juventus ett steg närmare titeln ikväll?

Juventus hade i veckan ett tungt uttåg ur Champions League där Bayern München vann två raka matcher mot dem. Nu är det full fokus på ligan som gäller och man bör vinna titeln. Man har en 8 poängsledning ned till tvåan i tabellen och man har dessutom en match mindre spelad. Det återstår 7 omgångar av serien så vid seger här är mycket vunnit för Juventus! I ligan går man riktigt starkt då man har 5 segrar och 1 oavgjord bakom sig. Målformen är fin då man gjort mål i 6 raka matcher nu och även om Lazio är ett tufft motstånd så tror jag man gör minst 1 mål här med tanke på lagets skadebekymmer!

Juventus saknar fortsatt skadade Giovinco plus att man nyligen fick viktige försvararen Chiellini skadad så där har man ett tungt defensivt avbräck inför den här matchen.

——————————————————————-

Spel: Över 5.5 gula kort i matchen
Odds: 2.20 @ Betsson
Insats: 3/10
Spelstopp: 20.45

Jag väljer att testa överspelet i antal varningar i matchen också. Lazio spelar ruskigt tuff och ful fotboll för dagen. Man har dragit på sig 14 varningar och 2 röda kort på lagets 3 senaste matcher så laget har stora problem med disciplinen på sina spelare. Om man ser till senaste delen av säsongen så har man dragit på sig massor av gula kort och när serieledarna kommer på besök så lär man inte hålla igen i tacklingarna. Även Juventus har flera humörbetonade spelare som lätt kan dra på sig gula kort så känslan är att det blir en tuff match med många varningar och kanske till och med röda kort.