Jag ger mig på den tidiga måndagsmatchen av dom två denna kväll, och det är matchen mellan två ganska formstarka lag. VI har ett Lazio som tagit 3 raka segrar i ligan och som möter ett Fiorentina som har 8 raka matcher utan förlust i ligan. Jag tror vi kommer få se en bra match med två starka lag som just nu ligger 4a respektive 5a i tabellen och där det skiljer 1 poäng. Klurig match absolut, men jag tror på ett spel i alla fall. Häng med!

  • Lazio – Fiorentina
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lazio har alltså 3 raka segrar i ligan samt ett oavgjort resultat nu senast i cupen mot Napoli hemma. Formen är med andra ord väldigt god och man brukar spela bra när man spelar hemma, med ytterst få undantag. Nu möter man ju Fiorentina som ligga 1 poäng efter och båda lagen är i allra högsta grad med i kampen om en Europa-plats om inte Champions League plats också, men då krävs nog seger för båda lagen. Och jag tror vi kommer få se ett Lazio som vill ta hand om detta från start.

Man kommer göra det utan den avstängde Marco Parolo på mittfältet, men man har bra ersättare där så ingen jättefara. Utöver han så har man fortfarande samma gamla skadade som man haft i massor av matcher, inga som är några att orda om egentligen. Men man kommer ställa en väldigt bra elva på banan imorrn och det kommer säkerligen gå undan i offensiva för där har man snabba spelare på kanterna i form av Antonio Candreva och Felipe Anderson, sedan en Miroslav Klose som ju har näsa för mål.

lazio_200x200    fiorentina_200x200

Om Lazio har bra form vad har då inte Fiorentina. Man har spelat riktigt bra fotboll den senaste tiden och en av dom bästa har varit nyförvärvet Mohamed Salah. Man har hela 13 raka matcher inklusive cupen och Europa league. 9 vinster och 4 oavgjorda för att vara exakt. Man har verkligen kommit igång och januarifönstret gjorde susen med sina värvningar på Diamanti, Salah och Gilardino. Sedan har spelare som Kurtic, Badelj och Ilicic höjt sig rejält. Och nu senast mot självaste Juventus borta i cupen vann man med 1-2 där man stundtals spelade ut rivalen Juventus, riktigt imponerande.

Till den viktiga bortamatchen mot Lazio i kampen om att nå Champions League platsen så har man Mario Gomez och Khouma Babacar skadade samt Alberto Aquilani avstängd. Tycker dock man har bra bredd just nu och man ska absolut kunna göra minst 1 mål trots dessa borta. Vi har ju en Salah i superform och som gör mål varje match. Och även Fiorentina kommer ställa en bra elva på planen imorrn så det finns absolut goda möjligheter till ett mål för de lilaklädda.

Jag tror det kommer bli en jämn match och jag tror inte den slutar 0-0 men varför inte 1-1, skulle kännas logiskt såhär på förhand i alla fall. Men jag är ganska säker på att hemmalaget kommer försöka föra matchen så mycket dom kan. Men Fiorentina har fina snabba kontringsspelare så varför inte 1-1 liksom.


Lazio har bara en avstängd spelare men ställer ett bra lag på planen. Och man har bra form och man lär kriga som bara den för att få med sig 3 poäng  här. Tycker dock att offensiven är bättre än defensiven i laget. Fiorentina har dock ännu bättre form och man spelar riktigt bra för tillfället. Man har massor av formstarka spelare så bortfallen av Babacar och Gomez är ingen fara just nu. Man kommer inte vilja förlora den här matchen var så säkra. Jag spelar på att båda lagen gör mål här till oddset 1.80. Insatsen blir strax under medel. Kom igen nuuu!!

/ L’orso