Vi tar oss till Rom där ett Lazio fortfarande jagar Roma om den där 2a platsen i ligan, neråt så skiljer det 6 poäng och ska mycket till att ett oerhört formstarkt Lazio ska tappa den sista Champions League-platsen, men man vill såklart komma före Roma bara ur den aspekten men även för att 2a platsen ger en direktplats till CL och 3e platsen är kval, stor skillnad(!). Men hemmalaget saknar flera defensiva avbräck till denna match, klarar dom det ändå mån tro?

  • Lazio – Empoli
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Bwin
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Lazio är som säkert alla vet otroligt formstarka för dagen och man har nu hela 7 raka vinster i ligan, lägg även till ett avancemang i cupen efter 1-1 hemma mot Napoli och 0-1 vinst borta. Man går som tåget och man spelar så bra offensivt och man spelar som ett lag, där tränaren Stefano Pioli har stor del av det såklart. Och på hemmaplan brukar man vara otroligt starka och göra monstermatcher med jämna mellanrum. Den här matchen ska man såklart vinna minst 8 gånger av 10.

Men laget saknar till denna match mittbacken Mauricio och högerbacken Dusan Basta som är avstängda. Lägg även till det faktum att vänsterbacken Stefan Radu är skadad som ju även förstemålvakten Federico Marchetti är. Alltså 4 av 5 ordinarie bocka där bak, det snackar man inte bort bara sådär. Sen att man har bra backup i form av Senad Lulic på vänsterbacken och en helt okej Lorik Cana på mittbacken är väl bra det men klart det är skillnad på spelare och spelare. Framförallt så är det ju kontinuiteten som försvinner som ju är så underskattat och så viktigt. Offensivt så ser det dock riktigt bra ut fortfarande.

lazio_200x200   empoli_200x200

Empoli har inte alls så mycket att spela för, man kommer inte åka ut och man kommer inte ta nån vidare högre plats men det betyder ju å andra sidan att man kan spela avslappnat och där man är högst medvetna om att man slår rejält ur underläge. Man är dock rejält svårslagna har det visat sig under säsongen och man stod bra upp senast borta mot Juventus. Man förlorar dessutom sällan med mer än 1 mål och känslan är ju att man gör ett mål här mot Lazio med tanke på förutsättningar hemmalaget har just nu med avbräck på defensiva spelare.

Skadeläget ser bra ut för bortalaget, är väl bara Simone Verdi som går skadad som man saknar lite, fast å andra sidan ingen ordinarie spelare heller så. Men framförallt viktigt att spelfördelaren Mirko Valdifiori spelar samt även den offensiva mittfältaren Riccardo Saponara som näst senast gjorde 2 mål och 1 assist och verkar ha hittat nån liten formtopp.


Lazio har tokform och går definitivt för 3 poäng här. Normalt sett vinner man denna match minst 8 gånger av 10 men avbräcken defensivt oroar såklart en aning, trots det faktum att offensiven ser riktigt bra ut för stunden. Hemmaplan är en fördel också. Empoli å andra sidan har inga viktiga avbräck och man spelar helt utan press. Dessutom är man ganska svårslagna har det visat sig denna säsong, och man är inte ofarliga framåt. Men Lazio bör såklart vara för bra ändå, ska vi säga 3-1? Jag spelar över 2.5 Mål till oddset 1.80. Insatsen blir strax över medel. Avanti!

/ L’orso