Lazio ångar på och radar upp starka insatser och ikväll tror jag man har en tämligen enkel uppgift framför sig. Jag kliver in och hoppas på en storseger för hemmalaget.


Lazio – Chievo
Spel: Lazio -1 (Asian handicap)
Odds: 2.12 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

Lazio har en otroligt fin form med 16 raka matcher utan förlust om man räknar in cupen, ligan och Europaspelet. Som ni säkerligen vet hade Serie A ett kortare uppehåll över julen och efter uppehållet har Lazio hunnit spela 3 matcher och man har fortsatt spela riktigt bra fotboll. Man inledde med att köra över Atalanta hemma med 2-0 och det följdes upp av 2-2 borta mot Palermo vilket var en missräkning för Lazio som borde vunnit den matchen men hade oflyt. I senaste matchen mötte man Juventus på bortaplan i cupen och där stod man för en stark insats när man klarade 1-1 så formen är fortsatt god.

Lazio är oerhört starka på sin hemmaplan där man har resultatraden 9-1-1 och målskillnaden 22-9. Man är uppe i 6 raka hemmasegrar i ligan och nu ställs man mot ett bortasvagt Chievo. Man bör vinna den här matchen tämligen enkelt!

Chievo har 2-1-2 som formrad på sina 5 senaste matcher vilket får ses som helt okej men värt att ha i åtanke är att man är genomusla på bortaplan där båda förlusterna har kommit. Man har 2-0-8 som resultatrad på bortaplan i år och usla 9-24 i målskillnad. Bortasegrarna har kommit mot bottenkollegorna Genoa och Cagliari. Nu ställs man mot betydligt tuffare motstånd och en extra sak som talar för mitt spel här är att man förlorat 6 av sina 8 förluster med 2 mål eller fler!


Klose och Lazio löser det här!

Skadeläget kommer under dagen men värt att nämna direkt är att det nur står klart att Chievos förstemålvakt lämnar klubben för Palermo och finns alltså inte med mot Lazio här.

Lazio ligger trea i serien och har 5 poäng upp till serieledande Juventus. Man måste vinna matcher av denna typen om man ska ha någon chans på ligatiteln i år. Man har absolut inte råd att tappa poäng nu utan jag tror man vinner den här matchen tämligen enkelt!