Ett rejält skadedrabbat Lazio tar emot ett Chievo som också har några skador och denna match känns helt plötsligt oviss på förhand skulle jag säga. Lazio har bra resultat bakom sig senaste tiden, spelmässigt har det inte varit lika bra måste man säga. Chievo är ett lag som man aldrig ska räkna bort trots att dom gång på gång är bottentippade, så även nu. Tror mycket väl Chievo kan skrälla här som dom gjort så många gånger förr mot just Lazio. Mål gör dom i alla fall definitivt!

  • Lazio – Chievo
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Lazio har till slut börjat ta poäng och segrar i ligan med fem raka utan förlust där man vunnit borta mot Inter och Fiorentina vilket är bra. Dock har man spelat oavgjort mot lag som Carpi, Bologna och Sampdoria. Man förlorade även nu i veckan hemma mot Juventus där man egentligen inte hade någon chans trots att Juventus roterade en aning. Skulle säga såhär att resultatmässigt så tar man poäng men spelmässigt så finns det väldigt mycket mer att förbättra och ja defensivt ser det väldigt svajigt ut måste man säga. Inte heller så konstigt då man har viktiga spelare borta hela tiden.

Apropå spelare borta så stryker vi massa defensiva avbräck här. Alla naturliga mittbackar som man började säsongen med är skadade till denna match, vi pratar De Vrij, Hoedt, Mauricio och Gentiletti. Ordinarie målvakten Marchetti är fortfarande skadad. Superviktige Biglia som defensiv mittfältare saknas han också. Det är supertunga avbräck Lazio har här i defensiven. Högerbacken Basta är tillbaka från skada och med i truppen men allt för ringrostig för att starta här. Nyförvärvet Bisevac får säkert starta, sen måste man flytta in Radu till mittbacken då man inte har några mittbackar kvar i truppen, och offensive Lulic till vänster. Samt högerbacken Konko som alltid är ett orosmoln defensivt. Släpper inte Lazio in ett mål är det helt makalöst. Offensivt sätt har man dock bra med kvalité och även gjort en del mål på slutet i ligan, samt att Matri brukar trivas mot Chievo.

lazio_200x200     Chievo

Chievo har en hyfsad form just nu med 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust på de fem senaste matcherna. Mål gör man även rätt ofta, 8 av dom 10 senaste har man gjort minst 1 mål. Och mot Lazio brukar man skrälla en hel del emot. Faktum är att det nästan aldrig är så att hemmalaget vinner när dessa möts, bara hänt 2 gånger på de 22 senaste mötena lagen emellan, båda har då 1 vinst var. Lagen möttes ju i omgång 2, då vann Chievo med hela 4-0 på hemmaplan. Och ja Chievo är farliga offensivt när dom väl vill och med så extremt många defensiva avbräck i Lazio så har jag svårt att se att man inte gör mål här. Man har ändå en del kvalitéer i det offensiva spelet, framförallt så brukar det gå snabbt när det vankas kontring. Och där kommer Lazio få problem utan tvekan.

Man saknar dock själva några spelare, men här är det mer utspritt på lagdelarna. Det är mittbacken Gamberini, mittfältarna Hetemaj och Rigoni samt anfallaren Meggiorini. Såklart i alla fall tre av dom kommer saknas men samtidigt så känns det ändå så att man har nog med kvalité kvar för att oroa ett rejält sargat Lazio. Tror dock inte man håller nollan då man släppt in mål i 7 av dom 10 senaste matcherna. Kan säkert bli en rätt böljande matchbild i Rom denna dag.

Funderade även på att safespela och köra Chievo att göra mål till 1.80 men valde båda att göra mål då det kan bli hawaii här. Överspel kan också vara ett alternativ.

————————————————————————————————————————————————————-

Lazio har fått med sig bra resultat på slutet men man måste vara långt ifrån nöjda med spelet som inte alls levt upp till rsultaten. man har massvis med skador i nuläget och i princip bara i defensiven. Tunga avbräck dessutom. Chievo har även dom några avbräck och som kommer saknas, dock är det mer utspritt och inte lika krisartat på en viss position. Offensivt gör man det bra i många matcher, defensivt inte lika bra. Känns som det kommer bli en böljande matchbild här. Jag spelar Båda lagen att göra mål till oddset 2.20. Insatsen är väldigt hög här. Jobbaaa!!

Testar även två sidospel här:
Chievo över 1.5 mål – 5.50 @ bet3651/10 Units
Chievo över 2.5 mål – 19.00 @ bet365 - 1/10 Units

/ L’orso