Tillbaka efter uppehållet där Lazio, precis innan, vann borta mot Inter vilket var rätt starkt gjort. Det blev dock en dyrköpt seger när man nu har viktiga spelare borta både på grund av avstängning och skador. Man möter ett Carpi som ligger där i botten och egentligen inte borde kunna hota här, men tror dock att man kan få till några bra kontringar och kanske stänka dit något mål. Att Lazio gör mål känns nästan givet. Vad spelar jag då?

  • Lazio – Carpi
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.40 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Lazio hade en riktigt tung höstsäsong, speciellt i slutet av den, men man tog en efterlängtad och behövligt seger precis innan uppehållet borta mot Inter med 1-2. Sen att man fick en del hjälp av en viss Felipe Melo i Inter är ju inget att sticka under stolen med. Men man spelade taktiskt bra i hela matchen i stort sett och var förtjänt av minst poäng ändå, det blev 3 poäng denna gång och det måste ha gjort laget gott. Frågan är om man kommer ut som ett nytt lag nu eller om det är fortsatt tungt. Kan bli både och känner jag. Detta är ju en match som man bara ska vinna och man kommer säkert pumpa på framåt, men man saknar ju ett par gubbar här som kan fälla avgörande så det istället blir ett oavgjort resultat.

De som saknas är de 3 viktigaste defensiva spelarna. Vi snackar mittbacken Stefan De Vrij som är långtidsskadad. Sen målvakten Federico Marchetti som skada sig när han skulle måljubla och blir lite till. Nu har vi dessutom mittfältarna Lucas Biglia och Sergej Milinkovic-Savic avstängda, där Biglia är en absoluta nyckelspelare som städgumma och som kan bli väldigt mycket saknad när Carpi kommer få en del kontringslägen. Så med ordinarie Marchetti, De Vrij och Biglia så är defensiven ordentligt sårbar mot egentligt vilket lag som helst i serien. Vi kan även stryka ytterback/mittfältare Senad Lulic, och sen frågetecken på backarna Santiago Gentiletti och Dusan Basta som lär börja på bänken ifall dom är med ens.

lazio_200x200    Carpi

Carpi håller inte hög klass det ska man veta och man är inte heller något bra bortalag det ska man också veta. Men jag tycker man ändå har sett att man i vissa stunder får till en del bra kontringar som i viss mån borde kunnat genererat i fler mål. och med vetskapen om Lazio prekära situation defensivt så tror jag mycket väl att vi kan få se ett Carpi som ändå försöker gå framåt en del i matchen, framförallt så lär tränaren pusha på att ta hand om sina omställningar på bästa sätt. Där man absolut kan störa Lazio som inte har några vidare bra backar på just omställningar när det går snabbt och man har ett rörligt anfallsspel. Det lär även bli så att man säkerligen kommer bli tvunget att göra minst 1 mål för att ens få några poäng här, för kan inte tänka mig att man håller nollan borta mot Lazio.

I bortalaget så stryker vi mittfältaren Matteo Fedele som är ett avbräck, och sen backen Igor Bubnjic som är borta resten av säsongen. Annars så har vi några frågetecken men ändå ett rätt bra skadeläge i truppen.

——————————————————————————————————————————————————–

Lazio på hemmaplan mot Carpi ska såklart vinna. Men man saknar väldigt viktiga spelare i defensiven, som mycket väl kan ställa till det. Man kommer dock ha bollen mest och skapa sina lägen framåt men tror inte man klarar att hålla nollan. Carpi å andra sidan är inget jättebra lag men jag har sett flera bra kontringar från detta lag och det kommer bli extremt viktigt i denna match. Dåliga på bortaplan men har ändå gjort mål i en hel del matcher. Finner ett riktigt bra spelvärde på att vi får mål från båda lagen. Så jag spelar Båda lagen gör mål till oddset 2.40. Insatsen är strax över medel. Jobba!!

/ L’orso