Europa League ikväll och en mängd matcher att välja och vraka mellan. Jag har fastnat lite extra för mötet mellan Lazio och Atletico som jag tror kan bli en sevärd match. Ena laget har imponerat extra på mig på slutet, så ett spel är givet här!

  • Match: Lazio – Atletico Madrid
  • Spel: Atletico
  • Odds: 2.85 @ bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Lazio har inte imponerat på slutet och har hela fem mål insläppta på sina två senaste matcher. Kikar vi på motståndet i dessa matcher så har det varit Genoa och Cesena, inga klasslag med andra ord. Nu spelade man förvisso med en man mindre senast mot Cesena i dryga timmen, och lyckades efter detta vända 0-2 till en 3-2 vinst, vilket får ses som en starkt prestation trots allt. Men försvaret har inte sett bra ut och jag ställer mig ytterst tveksam till herr Stankevicius på mittbacken, som i mina ögon håller en väldigt ojämn nivå.

Man verkar inte ha några nya avbräck i truppen och kommer med i stort sett samma manskap som senast mot Cesena.

Atletico har imponerat stort på mig den senaste tiden och man har alltså inte släppt in ett mål på sina sex (!) senaste ligamatcher. Den nya tränaren Simeone verkar ha fått ordning på Atleticos försvarsspel, vilket inte var en dag för sent för det annars så ojämna laget. Jag såg senaste matchen man spelade mot Racing Santander, som otroligt nog slutade 0-0. Siffrorna för Atletico slutade på hela 18 avslut mot mål, varav 12 gick på mål. Kan jämföras med Racing som hade ett ynka skott på mål under hela matchen. Det var några öppna mål som brändes av Falcao och co, samt så stod stolpen i vägen nån gång, 0-5 hade varit ett rättvist resultat där. Tränare Simeone har deklarerat att det satsas på EL och att dom inte är där för att gneta till sig en pinne, det är vinst som gäller.

Från förra matchen får man tillbaka mittbackarna Godin och Miranda här, i övrigt reser man till Italien med en mycket stark trupp.

———————————————————————

Med förra matchen på näthinnan så tror jag att Atletico kan greja en vinst här. Visst, Lazio är ett hundra gånger bättre lag än vad Racing Santander är, men Atletico har även hållt nollan mot lag som Valencia och Malaga på slutet. 2.85 som bwin erbjuder måste bara testas här, men eftersom det trots allt är EL så håller jag ner insatsen till medel.

Följ mig på twitter om det är så att jag skulle något spelvärt i sista stund, min sida hittar ni här.

/e@sy