Vi tar oss till huvudstaden Rom där ett Lazio som kommit igång nu igen efter en dålig period tar sig an ett väldigt bortasvagt Atalanta. Hemmalaget har en del skador men har ändå en stark startelva och man bör kunna ta med sig 3 poäng ifrån denna match. Atalanta kommer få det jobbigt helt klart. Men vad spelas?

  • Lazio – Atalanta
  • Spel: Lazio -1 (Asian handicap)
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Lazio började säsongen riktigt bra med bra resultat och bra spel, sen hamnade man i en lite formdipp med 3 raka utan vinst varav två var förluster. Sedan vann man i cupen ganska komfortabelt och följde upp det i helgen samma vecka med att slå Parma borta med 1-2. Vinster föder självförtroende och jag tycker man är på väg tillbaka till den form man hade innan denna tillfälliga formsvacka. Till denna match har man dock en del skador och en avstängning bland annat, men ser vi på startelvan så tycker jag den är nog så bra för att kunna slå ett Atalanta som är väldigt bortasvagt. Tror till och med att man kan slå dom med fler en 1 mål här. För som sagt vinster föder självförtroende och tycker man är på uppgång vilket man säkert kommer visa nu ikväll (eller inte). Man brukar förövrigt ha ganska lätt för Atalanta hemma; 7 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster de 10 senaste möten mot Atalanta hemma. Där fyra av vinster vunnits med minst 2 mål. man är även ganska starka rent generellt på hemmaplan och jag tycker man har god chans att säkra en vinst här och troligen med minst 2 mål. Vi stryker Marco Parolo som är avstängd. Sedan har vi en del skadade spelare som vi stryker som är; Edson Braafheid, Michael Ciani, Ederson, Abdoulaye Konko, Santiago Gentiletti, Bruna Pereirinha och Antonia Candreva. Där jag väl egentligen ser Candreva som det största förlusten, resten är väl mer eller mindre rotationsspelare.

lazio_200x200         atalanta_200x200

Atalanta ett lag som är ganska så tråkiga, ifall dom glimtar till så brukar det för mesta del enbart vara på hemmaplan. På bortaplan så är man rent av riktigt dåliga, man har endast mäktat med 2 mål på 7 bortamatcher varav båda målen kom mot Cagliari. Ni vet laget som inte har någon defensiv överhuvudtaget haha. Men det var för 7 matcher sen, nu är man 6 raka bortamatcher utan ett endaste ynka mål och när man mött lite bättre lag ja då har man fått kämpa rejält, som med Inter och Udinese borta där siffrorna blev 2-0. Man borde även förlorat med liknande siffror borta mot Sampdoria men målvakten var väldigt bra i den matchen så det blev bara 1-0 då. Nu tycker jag dock att Lazio är bättre än båda dom lagen så man kommer få det tufft där ute vill jag lova. Ett Lazio som känns taggade och som återigen fått självförtroende under fötterna och så kommer bortasvaga Atalanta för att hämta poäng, eller försöka åtminstone. Kommer ju inte gå så bra dock. Så ja ett 2-0 resultat ligger ju inte alltför långt borta eller vad säger ni? I senaste matchen hemma mot Cesena, som är det sämsta laget i Serie A, så hade man problem även om man nu lyckades vända 1-2 till 3-2 i andra halvlek. Men man borde vunnit enklare än så. Formdipp på väg eller? I Atalanta så stryker vi två högerspringare i form av högerbacken Davide Zappacosta och högermittfältaren Cristian Raimondi då båda går skadade, vilket även yttern Marcelo Estigarribia gör.


Summering på det hela är ju den att Lazio, trots många borta, har en stark startelva. Man har dessutom fått nytt självförtroende efter en övertygande seger i cupen och sedan bortavinsten mot Parma helgen därpå. Atalanta är otroligt bortasvaga och gör alldeles för lite mål rent generellt, men framförallt på bortaplan. Atalantas form är ganska svag trots vinsten senast. Lazio på hemmaplan brukar vara bra mot Atalanta och tror det blir liknande här. Handicap -1 på den asiatiska marknaden spelas med en insats strax över medel. Vilket betyder att vi får pengarna tillbaka ifall Lazio bara vinner med 1 mål. Vinst ifall dom vinner med 2 mål. Jobba!!

/ L’orso