Vi tar oss an Latina-Salernitana i Italienska Serie B. Vi har ett Latina som man inte riktigt vet vart man har, men som på hemmaplan ändå brukar höja sig en aning. Senast utgick målvakten på grund av skada och finns inte med här. Sen så har vi ett Salernitana som blandat och gett nåt oerhört denna säsong där man har en stark offensiv ändå men man saknar flera spelare i defensiven. Tänker mig att båda lagen borde få chanser att stänka dit en balja.

  • Latina – Salernitana
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Latina ligger i mitten av tabellen och man vet inte riktigt vart man har laget. Senast åkte man på en förlust borta mot Avellino med 3-1 och det var väl inget att säga om då man var det sämre laget. Normalt sett så är man ganska stabila på hemmaplan och brukar göra bra matcher, vilket jag även tror man kommer göra idag när man möter ett Salernitana som inte är något bra bortalag direkt. Men man får nog se upp med Salernitana när dom tar sig framåt för där är dom starka ändå, och det är inget lag som backar hem heller vilket säkert kan öppna upp matchen. Sen är man väl inget lag som öser in mål direkt men minst 1 mål ska man bara göra.

Jag hade spelat Latina utan att tveka om det inte vore för att man saknar den ordinarie målvakten Raffaele Di Gennaro som utgick skadad senast. Och det är ett avbräck helt klart. Sedan saknar man även den ordinarie mittfältaren Ruben Olivera som är avstängd idag, även det ett avbräck för laget. Så nu känner jag att värdet ligger mer på att vi får se båda lagen göra mål istället för vinst på hemmalaget, låt mig inte få äta upp detta. I Latinas fall så har båda lagen gjort mål i 9 av de 13 matcherna.

Latina    Salernitana

Salernitana tog en skön seger senast mot ett Novara (1-0) som hade toppform så det är helt klart en meriterad 3-poängare. Men ska vi vara ärliga så kunde den matchen sluta precis hur som helst och 1 mål i matchen kanske inte speglade händelserna riktigt, då hade 2-1 eller i alla fall 1-1 varit ett mer rättvisande resultat. Nu är det bortaplan där man fortfarande inte vunnit, jag tycker inte att man har en jättechans här men förutsättningarna har såklart förbättrats när Latina fått en viktig mittfältare avstängd samt att målvakten nu är skadad. För offensivt så kan Salernitana absolut hota där man har bra gubbar, frågan är ju bara hur det kommer se ut defensivt.

Kanske får vi svaret redan nu när det är så att man saknar 3 mittbackar bland annat ordinarie Raffaele Schiavi. Sen har vi Trevor Trevisan och Alessandro Bernardini som inte spelat så mycket men det beror ju på skador bland annat, men annars hade man spelat betydligt mer och säkert varit snudd på ordinarie. Så man har tveklöst defensiva bekymmer. Offensivt har man dock samtliga bra spelare tillgängliga där Denilson Gabionetta är den spelare man bör hålla ett extra öga på. Med tanke på förutsättningarna så har jag svårt att se att Salernitana inte gör mål här ändå, sen att man släpper in mål känns även det givet. Ska vi säga 1-1, eller möjligen 2-1? I 8 av 13 matcher så har båda lagen gjort mål där Salernitana medverkat i.

————————————————————————————————————————————————————-

Latina är normalt sett ett stabilt hemmalag men här saknar man ordinarie målvakten och en ordinarie mittfältare. Man har fortfarande fördelen att spela på hemmaplan men det känns verkligen som att tappet av målvakten kan ställa till det en aning. Salernitana kommer från en skön vinst vilket dom kan behöva då man inte är särskilt bra på bortaplan. Chanserna ökar dock för att kunna göra mål då offensiven är bra och motståndarna saknar sin ordinarie målvakt. Dock har man ju 3 mittbackar borta som ställer till det rejält defensivt. Jag spelar ”Båda lagen gör mål” till oddset 2.00. Insatsen hamnar på strax över medel. Jobbba!

/ L’orso