Idag ska det avgöras vilket lag som spelar i La Liga nästa säsong när Las Palmas – Zaragoza drabbar samman på Gran Canaria. Hemmalaget har ett 3-1 underläge att vända på från det första mötet och det kommer garanterat bli full anfallsorder från start. Det stinker verkligen överspel om den här matchen och insatsen blir hög!

  • Match: Las Palmas – Zaragoza
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 8/10
  • Spelstopp: 19:00

Las Palmas snubblade på mållinjen i sista playoff-matchen till La Liga förra säsongen och får nu alltså en ny chans att ta sig upp till högstaligan. Men det är inget trevligt utgångsläge laget har efter 3-1 i baken på La Romareda tidigare i veckan. Det startade bra i den matchen med 1-0 tidigt från Viera och jag tyckte att Las Palmas hade koll på grejerna. Men Zaragoza satsar alltid framåt och var otroligt effektiva när chanserna väl dök upp. Las Palmas brukar vara ganska välbalanserade defensivt men något sådant har man inte tid med idag. Laget måste in med minst två mål för att vända på den här steken och det lär därför bli full satsning från start. Laget har slagit Zaragoza med hela 5-2 hemma på Gran Canaria tidigare på säsongen, så visst finns det alla möjligheter till att vända på detta. Samtidigt såg vi i första mötet att Zaragoza inte är rädda för att kliva på när chanserna ges och det finns en del giftiga anfallsspelare hos gästerna.

Inga nya skador rapporterade hos hemmalaget som kan sätta ett starkt lag ute på planen.

laspalmas_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza har inte imponerat överdrivet mycket under säsongen och tog sig till detta playoff med nöd och näppe. Många trodde även att det var över i förra rundan efter 0-3 på hemmaplan mot Girona. Men laget lyckades på något vis vända det dubbelmötet på bortagräs efter 4-1. Den starka offensiven är det som tagit laget så här långt, för defensivt är man rent ut sagt bedrövliga. Tränare Ranko Popovic är givetvis nöjd med 3-1 i första mötet, men påpekar att det är hårt jobb som återstår för att fixa det. Zaragoza brukar svinga vilt med sina motståndare och även fast jag inte tror vi får se någon jätteoffensiv från gästerna idag så lär det knappast bli någon handbollsförsvar heller. Ett bortamål idag innebär att Las Palmas måste in med minst tre bollar för att ta det till förlängning, så räkna med att Zaragoza går för bortamålet. Sju mål framåt på de två senaste matcherna för Zaragoza, och detta trots att man saknar lagets stora skyttekung Borja Baston. Starkt!

Inte heller några nya skadebekymmer hos Zaragoza som lär ställa upp med ett liknande lag som senast.


Las Palmas är helt klart kapabla till att vända detta, speciellt med tanke på vilket försvarsspel Zaragoza visat upp under säsongen. Men ett bortamål innebär att hemmalaget måste in med minst tre mål för att göra spänning av detta. Jag tror det kommer svänga rejält här och överspelet är spikat!

/e@sy