Dags för möte nummer två mellan Las Palmas – Valladolid där vi idag beger oss till Gran Canaria. Två lag med väldigt bra spelare framåt i planen, vilket jag tror kan resultera i en del mål här.

  • Match: Las Palmas – Valladolid 
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Las Palmas var snubblande nära att ta steget upp till La Liga förra säsongen, men blev snuvade på platsen av Cordoba i absolut sista sekunden. Nu har laget en bit kvar till högstaligan, men 1-1 borta mot Valladolid  i första mötet tror jag att man är relativt nöjda med. Las Palmas fick spela sista 10 min med två man mer på planen och borde kanske tryckt in ett vinnarmål, men 1-1 är inget dumt resultat. Hemma på Cran Canaria har laget varit starka under säsongen och vi kan förvänta oss en stadion som är helt täckt i gult idag. Fullt ös på läktaren brukar innebära samma visa på planen, vilket jag hoppas på idag. Första mötet var lite försiktigt kan jag tycka, men det är inte ovanligt att första mötet brukar bli så. Nu gäller det att kräma ut det absolut sista som finns hos spelarna och gå för avancemanget.

Hemmalaget har inte rapporterat några nya skador sedan senaste mötet och förväntas ställa upp med en liknande elva. Ser ut att bli den lite offensivare uppställningen 4-3-3 idag.

laspalmas_200x200valladolid_200x200

Valladolid har fått behålla stora delar av den trupp som spelade i La Liga förra säsongen och ska helt klart vara med och kriga om en plats upp i finrummet igen. Jag tycker laget helt klart har sin styrka i det offensiva spelet, där det vimlar av dugliga herrar. Senast fick Roger, Perez och Óscar chansen från start framåt, vilket innebär att klasspelare som Mojica och Jonathan Pereira fick nöta bänk. Med det sagt så finns det offensiva spelare att slänga in om man skulle hamna i underläge här. Defensivt har Valladolid varit ganska stabila under säsongen, men inte alls mot slutet. Sju insläppta mål blev det på de tre avslutande ligamatcherna.

Gästerna har dessutom lite defensiva bekymmer idag då både mittfältaren Timor och högerback Chica är avstängda.


Andra mötet brukar bli lite vildare än det första och så tror jag även det kommer bli på Gran Canaria ikväll. Får vi se ett mål åt något håll så lär det öppna upp sig rejält. Testar därför en insats strax under medel på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy