Fina matcher i La Liga denna lördag och jag inleder med ett speltips från Gran Canaria i matchen mellan Las Palmas – Valencia. Gästerna har gjort sig av med Gary Neville och hoppas kunna få en boost av detta och avsluta säsongen snyggt. Men mot Las Palmas så tror jag att man får jobba riktigt hårt och man ska ha några poäng. Det blir ett målspel på hemmalaget!

  • Match: Las Palmas – Valencia
  • Spel: Las Palmas över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Las Palmas hade en tveksam start på säsongen där laget hade stora problem med målskyttet. Förra säsongens stora utropstecken framåt, Araujo, har inte alls fått det att stämma och det var helt klart ett bekymmer för ölaget. Men man har spelat upp sig ordentligt och brassen Willian har visat att han är nog så bra för La Liga. En löpstark herre som dessutom har lite storlek för att brotta sig fram inne i boxen. Sedan tycker jag även vi ska nämna Viera, som har ett förflutet i just Valencia, och lär vara rejält taggad idag. Formen hos Las Palmas är även den riktigt bra med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Enda plumpen kom näst senast mot Real Madrid där jag personligen tycker att man förtjänade poäng efter en bra genomförd match. Kikar vi till lagets hemmamatcher så har man tre förluster på de fem senaste där man inte gjort två mål framåt. Men idag står varken Real Madrid (1-2), Barcelona (1-2) eller Atletico Madrid (0-3) på andra planhalvan. I de två andra hemmatcherna har det blivit vinst mot Getafe (4-0) och Celta Vigo (2-1), så visst kan man göra mål.
Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältarna Wakaso, Hernan, Castellano och Aleman. Inga större avbräck enligt mig.

laspalmas_200x200Valencia_200x200

Valencia har haft en urusel säsong och det var inte särskilt överraskande att Gary Neville få gå efter förlusten mot Celta Vigo senast. Han gav inte Valencia det lyft som man hade hoppats på och det var bara en tidsfråga innan beskedet kom. Nu går assisterande tränaren Ayestarán in och tar över säsongen ut och det är en herre som är utvald av just Neville, så frågan är om detta ger någon större effekt på laget. Man har dessutom inte särskilt mycket att spela för längre och motivationen i laget känns bedrövligt låg för tillfället. Matchen mot Celta Vigo var en ganska bra insats fram tills Celta fick in 1-0. Efter detta rasade Valencia ihop fullständigt och kunde faktiskt förlora med riktigt stora siffror till slut. Försvarsspelet har varit bedrövligt hela säsongen och håller man inte ihop det idag så tror jag det innebär stora bekymmer.
Lång skadelista hos gästerna där vi stryker Gaya, Perez, Cancelo, Mina, Cheryshev och Bakkali. Vi sätter även ett frågetecken för mittback Abdennour. En del tunga avbräck i den listan.


Las Palmas har verkligen imponerat på slutet med en snabb fotboll efter backen, vilket jag tror innebär problem för Valencia idag. Gästerna har verkligen inte sett bra ut på slutet och med en lång skadelista så tror jag på minst två hemmamål här. Insats strax över medel åker in!

/e@sy