Kanariederby i segundan i afton då Las Palmas tar emot Tenerife hemma på Estadio Gran Canaria. Det här är ett av Spanien hetaste derbyn och dessa lags tabellposition lär knappast svalka känslorna inför kvällens drabbning. Gästerna saknar sin bästa målgörare och det tror jag kommer fälla avgörande här.

  • Match: Las Palmas – Tenerife
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Las Palmas hade en knackig inledning på säsongen, vilket helt klart var en missräkning med tanke på vad man värvade till sig för spelare. Apoño, Valeron, Masoud och Aranda plockades in med ett tydligt mål, att ta laget upp i finrummet igen, där man senast var säsongen 2001/2002. Men det målet kan bli verklighet nu då Las Palmas finns med uppe i toppen på en 4:e plats. Det innebär att man har en playoff-plats i sin hand just nu, men givetvis siktar man på topp två för att knipa en direktplats till la liga. Eibar ligger just nu tvåa och upp dit har Las Palmas fem poäng med fem omgångar kvar att spela. Det är därför vinst som gäller om man vill haka på det tåget, och samtidigt är lagen bakom väldigt nära i jakten på playoff. Segundan är rekordjämn den här säsongen där det endast skiljer fyra poäng mellan 3:e och 9:e lag i tabellen. Formen är väl inte allt för glänsande hos Las Palmas, men i senaste omgången tog man en stark bortaseger mot Zaragoza (2-1) efter två mål från Vicente Gómez. Skadeläget är bra hos hemmalaget som får tillbaka Javi Castellano från avstängning här. Enda lilla frågetecknet är Carlos Aranda som åkte på en smäll i senaste matchen, men det ska inte vara något allvarligt.

laspalmas

Tenerife var uppe i la liga så sent som säsongen 2009/2010, men det var lika fort tillbaka i segundan igen. Man åkte sedan ur andraligan och tillbringade även ett par säsongen i segunda B. Inför den här säsongen så är man nykomlingar och man måste säga att laget gjort det väldigt bra hittills. Man har långt ifrån samma stjärnspäckade trupp som Las Palmas har och ändå så är man bara tre poäng bakom i tabellen. Tenerife har precis som kvällens motståndare chans på direktplatserna ännu, då man är åtta poäng bakom Eibar med 15 poäng kvar att spela om. Men med tanke på hur det sett ut i de senaste matcherna man spelat så är det nog smart att inrikta sig på playoff i första hand. Man kommer in här med två raka förluster i bagaget och det är mot två bottengäng i form av Jaen (0-1) och Girona (0-1). Inte ett enda mål framåt alltså, något som knappast lär bli bättre av att man saknar sin skyttekung Ayoze (avstängd) idag. Han ligger fyra i segundans skytteliga och har bombat in 16 mål hittills denna säsong. Förutom Ayoze är det inga större bekymmer hos bortalaget.


Jag tror det gör väldigt mycket att ha rutinerade spelare i laget vid en sådan här viktig och stor match, något som Las Palmas har i massor med bland annat Valeron och Apoño. Det kombinerat med att gästerna saknar en av sina viktigaste spelare gör att jag tror på en hemmaseger här. Testar därför en insats strax under medel på den raka ettan till 2,10 hos bet365!

/e@sy