Kort tid till spelstopp! Lunchmatch i segundan och idag har vi en väldigt intressant drabbning framför oss mellan Las Palmas och Sporting Gijon. Två lag som jagar en direktplats till la liga och vi kan nog förvänta oss att båda lagen går för tre poäng här. Målkalas?

  • Match: Las Palmas – Sporting Gijon
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Las Palmas hade en knackig inledning på säsongen där man inte riktigt fick spelet att fungera. Inte heller efter en del tunga värvningar lossnade det och ölaget såg ut att gå mot en dyster säsong. Men man har spelet upp sig rejält den senaste tiden och kommer in här med fyra vinster och en oavgjord på sina fem senaste matcher. Det innebär att laget klättrat upp till en fjärdeplats i tabellen där man endast är en pinne bakom Gijon. Men man har nog siktet ställt högre upp, där Deportivo och Eibar ligger på direktplatserna till la liga. I och med att bägge dessa lag kryssade i gårdagens match har man därför chans att krympa avståndet till bara tre poäng upp till Deportivo vid en vinst här. Självförtroendet är gott där offensiven imponerat väldiga de senaste matcherna. Man pangade sönder Sabadell (5-0) näst senast och i senaste omgången så var Murcia (3-1) som fick se sig besegrade. Inte särskilt konstigt att man fått målskyttet att lossna då man har ett gäng riktigt kapabla herrar i anfallet. Men när man stormar framåt idag så kommer man få se upp med kontringarna, för där är gästerna riktigt vassa med Scepovic i spetsen. Inga nya avbräck hos hemmalaget.

Startelva Las Palmas: Barbosa, Ángel, David García, Aythami, Javi Castellano, Masoud, Valerón, Dani Castellano, Momo, Aranda och Asdrúbal.

laspalmasmasoud1

Sporting Gijon hade en väldigt tveksam form innan man äntligen fick vinna i förra omgången då jumbon Girona besegrades med 3-1 på hemmagräs. En match som Gijon dominerade fullständigt och man hade nog kunnat gjort ett par baljor till på chanserna som skapades. I vanlig ordning var det Lekic (9mål) och Scepovic (21mål) som låg bakom segern och det är ett väldigt giftigt vapen som Gijon har framåt. Men defensivt är man helt bedrövliga där man bland annat har släppt in nio mål på de fyra senaste matcherna. På resande fot håller man sällan tätt bakåt och det finns väl absolut ingenting som pekar mot att man gör det idag heller. Precis som hos Las Palmas så är Gijon väldigt intresserade av en direktplats till la liga och då är det väldigt nyttigt med en trepoängare här. Man spelar sällan defensivt och har man en lyckad kväll i offensiven så kan man mycket väl smita hem med tre poäng i fickan. Hos gästerna stryker vi Barrera (skadad) samt Santi Jara (avstängd).

Startelva Gijon: Cuéllar, Luis Hernández, Mandi, Bernardo, Canella, Bustos, Sergio, Cases, Lora, Lekic och Scepovic.


Detta kan nog bli en riktigt bra match då Las Palmas brukar bjuda på offensiv fotboll när man spelar hemma på Gran Canaria. Man ska ses som favoriter men med den serbiska duo som Gijon har framåt så går inget lag säkert. Förväntar mig bra med chanser åt båda håll och då ska vi kunna gå över 2,5 mål i matchen. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy