Vi beger oss mot Gran Canaria denna lördag för att bevittna mötet mellan Las Palmas – Sporting Gijon. Hemmalaget har gått riktigt starkt på slutet och med sin anfallsstjärna Willian tillbaka idag så tror jag hårt på minst två hemmamål.

  • Match: Las Palmas – Sporting Gijon
  • Spel: Las Palmas över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Las Palmas hade en tuff inledning på säsongen som nykomlingar men har nu spelat upp sig till en 10:e plats i tabellen och ser otroligt starka ut för stunden. Med 11 poäng till godo på just Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket är det inte särskilt troligt att Las Palmas åker ur högstaligan, då vi har 18 poäng kvar att spela om. Upp till europaplatserna är det 9 poäng och med tanke på hur kalla Sevilla varit den senaste tiden så finns fortfarande chansen. Formen är riktigt bra med fyra segrar på de fem senaste matcherna och jag har varit otroligt imponerad av Las Palmas i dessa segrar. 3-1 vinst borta mot Deportivo La Coruna senast och trots ett 1-0 underläge i starten på andra halvlek så pumpade Las Palmas på och verkligen malde ner sitt motstånd. Laget spelar med stort bollinnehav och när passningsspelet fungerar så är man inte lätta att tas med. Idag är dessutom lagets stora målskytt Willian tillbaka efter avstängning och det är givetvis positivt för spelet.
Hos hemmalaget stryker vi idag Nili, Wakaso, Aythami och Castellano som alla går skadade. Inga offensiva avbräck!

laspalmas_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är precis som Las Palmas nykomlingar i La Liga men har haft en jobbigare säsong och slåss nu för ett nytt kontrakt. Laget placerar sig precis under nedflyttningsstrecket och har två poäng upp till Granada på säker mark. Det innebär att vi troligtvis inte får se ett Sporting Gijon som åker till Gran Canaria för att parkera bussen, som man gjort i tidigare bortamatcher under säsongen. Man behöver poängen och får lov att chansa lite för att ha vinstchans. Laget tog en tung skalp på hemmaplan för tre omgångar sedan då Atletico Madrid besegrades med 2-1, men efter detta har inte spelet sett bra ut mot varken Levante (0-0) eller Celta Vigo (0-1). Levante skapade tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål framåt och samma visa var det senast mot Celta Vigo. Nu är det bortaplan och mot ett passningsskickligt Las Palmas så tror jag att man får det otroligt jobbigt.
Vi har även en del defensiva bekymmer hos gästerna då vi stryker Canella, Espinosa, Menendez, Barrera och avstängda Nacho Cases. Ett par riktigt tunga avbräck!


Las Palmas har imponerat stort på mig på slutet och har hittat ett riktigt fint passningsspel som man tröttar ut sig motstånd med. Man kan spela utan större press på sig och med en liten möjlighet på europaplatserna så tror jag att man har anfallsspelet i fokus idag. Jag tror hårt på minst två hemmamål här och stänker in en tyngre insats!

/e@sy