Sista omgången av segundan i helgen och de flesta lag spelar endast för sin heder, och två av dessa lag är Las Palmas och Sabadell som möts ikväll. Trots att inget av dessa lag har något att spela för så tycker jag det är klar fördel för..

  • Match: Las Palmas – Sabadell
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 1.90 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Las Palmas har gjort en hyfsad säsong och placerar sig på en tiondeplats i nuläget, med chans att klättra upp två placeringar vid vinst ikväll. Tränare Juan Manuel Rodriguez har gått ut och tryck på att det gäller för laget att avsluta snyggt inför hemmapubliken, så han kräver full inställning från sina spelare. På hemmagräset brukar man även vara svårstoppade och har 5-3-2 här på sina 10 senaste matcher. Senast på hemmagräset slog man faktiskt tillbaka ett högmotiverat Hercules med 2-0, detta trots att man inte hade något att spela för.

Till dagens match får man klara sig utan ”Randy” som är på landslagsuppdrag, och även Juanpe ställs åt sidan på grund av skada. I övrigt har man inga avbräck alls och har en stark trupp till sitt förfogande.

Sabadell har en jäkla tur att Villarreal rök från primera division, vilket innebar att b-laget tvingas bort från segundan. I annat fall hade Sabadell slagits för sin existens just nu. Formen är inget att skriva hem till mamma om och man kommer till den här matchen med tre raka förluster i ryggan, och endast ett mål har gjorts på dessa matcher. Men något som är ännu uslare är det bortafacit som Sabadell kan visa upp. 2-6-12 på sina 20 bortamatcher hittills, och man har inte vunnit på resande fot sedan den 1:a oktober förra året då man slog Barcelona B med 0-1.

Man får idag klara sig utan Manu Lanzarote, Manu Redondo, Arteaga och Jesus Olmo som alla är skadade. Sedan saknas även Hector Simon (avstängd) och Juvenal (landslagsuppdrag).


Hemmalaget borde ha den största viljan här då det gäller att avsluta snyggt inför fansen, dessutom kan man klättra ett par snäpp i tabellen. Sabadell har som sagt inte vunnit sedan oktober förra året på resande fot, och ingenting pekar väl mot att man bryter den trenden här.

Testar även 2/10 units på Las Palmas -1 (3-vägs), unibet erbjuder 3.50 för detta.

/e@sy