Tycker mig hittat ett intressant spel i segundan där Las Palmas och Sabadell drabbar samman på lördagen. Hemmalaget är ganska stora favoriter i den här matchen men Sabadell är ett bra lag och kan mycket väl skrälla.

  • Match: Las Palmas – Sabadell
  • Spel: Sabadell (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 3,75 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Las Palmas imponerade inte i början på säsongen och gjorde en del tunga värvningar för att få ordning på skutan. Resultatet har även kommit på slutet då man klättrat upp på en sjätteplats, vilket innebär playoff vid slutet på säsongen. Men spelet övertygar fortfarande inte och även fast man plockat ett par segrar på sistone så är det mot billigare gäng som Girona (2-1) och Cordoba (1-0). Man är dessutom en av ligans sämsta hemmalag med endast fem vinster på sina 14 hemmamatcher. Till dagens match har man även en del problem med skador och avstängningar i truppen. Deivid (back), Nauzet (mittfält) och Momo (mittfält) är alla avstängda och kommer inte till spel här. Dessutom har viktiga Apoño åkt på en skada och kommer bli borta flera veckor. Alla dessa herrar förutom Momo är startspelare och givetvis hårda avbräck för hemmalaget.

Man får dock tillbaka Masoud till den här matchen, som varit borta ett par veckor på grund av landslagsspel och sjukdom.

laspalmasapono1

Hemmalaget får klara sig utan Apoño!

Sabadell gör sin tredje raka säsong i segundan och var faktiskt väldigt nära att åka för två säsonger sedan då man slutade på en 19:e plats. Men tack vare att Villarreal åkte ur la liga så knuffades Villarreal B ur segundan och Sabadell fick alltså stanna kvar. Den här säsongen har man gjort det helt ok hittills och placerar sig i mitten av tabellen på 38 inspelade poäng. Formen är god hos katalanerna som kommer in här med två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna, dessutom med noll insläppta mål på dessa matcher. Nu har inte motståndet varit av det blodigare slaget, men det är viktigt att man fått lite ordning på försvarsspelet som inte var bra i början på säsongen.

Skadeläget börjar ljusna hos Sabadell som får tillbaka en del spelare från avstängningar och skador till den här matchen. Man får dock klara sig utan mittback Hernandez som åkte på ett rött kort senast mot Girona.


Jag tycker den här matchen känns bra mycket jämnare än vad spelbolagen vill ge sken av, särskilt när hemmalaget har en del tunga avbräck. Tycker även att dubbelchans x2 kan vara ett tänkbart spel här, men jag chanser istället med Sabadell DNB för ett litet högre odds. Blir en mindre insats på det här spelet.

/e@sy