Ett koppel av matcher från segundan i afton där jag fattat tycke för mötet mellan Las Palmas och Recreativo. Gästerna reser till Gran Canaria med stora bekymmer och man borde få det tufft mot ett högmotiverat hemmalag här.

  • Match: Las Palmas – Recreativo
  • Spel: Las Palmas över 1,5 mål
  • Odds: 1,98 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Las Palmas är uppe på en 3:e plats i tabellen och har med detta grepp om en playoff-plats just nu med tre omgångar kvar. Men det är bara fyra poäng ner till Recreativo på 8:e plats så det gäller förmodligen att man plockar minst en seger till om man ska vara klara för playoff. Men Las Palmas har sikte på direktplatserna och där är man endast fyra poäng bakom Eibar just nu. Det kommer krävas en seger idag om man vill ha chans på en direktplats och det tror jag inte att Las Palmas kommer bränna på hemmagräs. Nu fick man stryk mot Real Madrid B i senaste omgången, men det är ingen enkel match trots att Real Madrid B ligger långt ner i tabellen. Det blev en väldigt svängig tillställning där Las Palmas till slut fick se sig besegrade med 3-2. Men innan detta hade man två raka segrar och jag tycker ändå att formen är hyfsad. Det finns kvalité i det här laget och i dessa pressade matcher så tror jag det är en stor fördel. Spelare som Valeron, Aranda, Masoud och Apono lär knappast ha några större nerver ikväll. Inga större bekymmer hos hemmalaget som förväntas ställa upp med samma elva som senast.

Recreativo Huelva toppade tabellen väldigt långt in på säsongen och såg ut att gå mot la liga ganska komfortabelt. Men mycket har hänt i slutet av serien och nu ligger laget precis utanför playoff-platserna. Man ligger förvisso 8:a men Barcelona B räknar vi bort då man inte får deltaga i något playoff. Men jag tror Recreativo kommer få det väldigt tufft och man reser till kanarieöarna med ett vingklippt lag. Till att börja med så är defensiva mittfältaren Jesús Vázquez (25/1mål) och mittback Morcillo (32/6mål) avstängda i dagens match, vilket är två väldigt tunga avbräck för defensiven. Sedan tidigare så stryker vi även Toño (12/0mål), Anton (22/3mål) och Manuel Arana (21/8mål) som går skadade. Formen är även den lite knackig trots att man besegrade bottengänget Girona (1-0) på hemmagräs senast. Det var ingen bra match från Recreativo och Girona hade mycket väl kunnat sno med sig en pinne hem till Katalonien. Visar man samma bleka inställning här så kommer man få det otroligt svårt!


Las Palmas har som sagt rutinerade herrar i laget och jag tror det är en stor fördel här. Dessutom är det bara en vinst som gäller om man ska ha vidare chans på en direktplats till la liga. Jag tror man ordnar minst två mål på ett vingklippt Recreativo och det blir även mitt spel i matchen!

/e@sy