Fredagsmatch i La Liga och denna vecka beger vi oss till Gran Canaria där Las Palmas och Real Sociedad gör upp om tre poäng. Hemmalaget har haft en trög start på säsongen och nu måste trepoängarna trilla in för att laget inte ska tappa mer mark. Det lär ge en passande matchbild åt mitt spel.

  • Match: Las Palmas – Sociedad
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Las Palmas är nykomlingar i La Liga och de har haft en väldigt tuff inledning på säsongen med endast sex poäng på kontot över 10 matcher. Det innebär att laget placerar sig som nästjumbo i tabellen, med endast Levante bakom sig på samma poäng. Det är tre pinnar upp till Malaga på säker mark och således ingen jättekatastrof ännu, men det gäller att poängen droppar in snart så avståndet inte växer. Det tror jag innebär ett offensivt hemmalag idag och även fast laget gått mållösa från fyra av fem hemmamatcher så har det skapas fina lägen för mål, det gäller bara att sätta dit dem. Dessutom kanske det var en liten boost för offensiven att laget gjorde mål på Real Madrid (1-3) i senaste omgången. Men kikar vi försvarsmässigt så har det inte varit strålande under dessa 10 matcher, och definitivt inte mot marängerna senast. Bättre lär det inte bli idag när laget måste kliva på för tre poäng och blotta försvaret en smula.

Hos hemmalaget stryker vi idag backarna Alcaraz och Lopez som går skadade. Inte heller mittfältarna Hernan eller Castellano kommer till spel på grund av skador. Endast Alcaraz och Hernan är riktiga avbräck, och defensiva sådana.

laspalmas_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har inte haft någon lyckosam start på säsongen och placerar sig just nu på 16:e plats med nio inspelade poäng. Laget tog en mycket stark seger näst senast på bortagräs mot Rayo Vallecano (4-0), men halkade tillbaka på förlustspåret senast mot Celta Vigo (2-3) på hemmaplan. La Real tillsammans med Moyes har varit ett lag som prioriterat försvarsspelet i början på säsongen, men det börjar släppa mer och mer nu. Kanske känner skotten lite press på sig att prestera en anfallsglad fotboll, då många fans uttryckt sitt missnöje om den defensiva fotboll som spelats. Det finns ändå kvalité framåt i detta lag där jag tycker att Carlos Vela ser bättre och bättre ut. Baskerna har även en Agirretxe i toppform med fyra mål på de fyra senaste matcherna. Men en offensivare fotboll innebär en sämre defensiv, vilket jag tycker vi sett hos Sociedad på slutet. Dessutom har man fortfarande en del skadebekymmer i de bakre leden.

Anfallaren Jonathas går skadad, men i den form Agirretxe befinner sig i är han inte saknad. Vidare så stryker vi backarna Zaldua, Elustondo, De la Bella, Raul Navas samt mittfältaren Zurutuza. Mestadels defensiva avbräck med andra ord!


Las Palmas är pressade att plocka en trepoängare nu och inte heller gästande Sociedad kan vara särskilt nöjda med ett oavgjort resultat idag. Det borde öppna upp matchen och bjuda på minst två mål, vilket i sådana fall innebär pengarna tillbaka. Medelinsats!

/e@sy