Ingen lycka i segundan igår men vi gör ett nytt försök idag då Las Palmas gästas av Murcia. Hemmalaget har kommit igång ordentligt på slutet och jag tycker man ska ses med bra chans här.

  • Match: Las Palmas – Murcia
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 1,85 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Las Palmas placerar sig i mitten av tabellen just nu, men formen är riktigt bra och jag tror vi kan räkna med att laget kommer avancera i tabellen framöver.  Man har tagit tre segrar den här säsongen och alla dessa segrar har tagits bland de fem senaste matcherna. Endast en förlust har man på dessa fem matcher och det var mot Lugo (0-3) där man hade väldigt många avbräck. Till dagens match har man en väldigt bra trupp och det är extra viktigt att Masoud är tillbaka från landslagsuppdrag, han kommer givetvis gå rakt in i startelvan. Man spelade cupmatch så sent som i torsdag men där vilades alla nyckelspelare och dessutom tog man en väldigt stabil seger där man knappast gick för fullt i 90 minuter. Två raka vinster har man på hemmagräset i ligan och man har även hållit nollan i båda dessa matcher.

Enda avbräcket idag är anfallare Aranda som går skadad, men där går förmodligen Chrisantus in och ersätter så jag är inte oroad. Förutom Aranda saknas även Atouba och Tato sedan tidigare.

laspalmasmasoud

Murcia har gjort det över förväntan hittills och placerar sig faktiskt på en andraplats efter nio spelade matcher. Men jag har sett en del bortamatcher med Murcia den här säsongen och i dessa matcher har man haft en stor portion tur som fått med sig tre pinnar. Mot Mallorca (4-2 vinst) fick man fördelen att spela med två man mer efter en utvisning i 45:e min och 70:e min, trots detta imponerade man inte alls på mig. I bortamötet mot Deportivo (1-0 vinst) blev man ordentligt överkörda rent spelmässigt men kunde ändå pilla in en boll och stjäla med sig tre poäng hem. I övrigt har man inte ställts mot särskilt tufft motstånd och jag tror att Murcia kommer dala ner i tabellen ju längre säsongen lider.

Tufft avbräck hos bortalaget idag som saknar sin kapten Oscar Sanchez. Mittbacken skadade sig senast mot Girona och lämnas därför hemma.


Las Palmas har spelat bra på slutet och hemma på Gran Canaria har man som sagt två raka vinster med nollan intakt. Murcia har överpresterat en del i mitt tycke samtidigt som man haft en del stolpe in i vissa segermatcher. När man dessutom saknar viktiga Sanchez här så blir det en medelinsats på den raka ettan.

/e@sy