Sist jag rekade en match i segundan var Real Madrid B i farten och man gjorde väl nästan allt rätt förutom två mål i den matchen. Nu reser laget till Gran Canaria där man ställs mot ett formstarkt Las Palmas som vet hur man gör mål. Defensiven är inte bra hos ”lillmarängerna” och spelet blir därefter.

  • Match: Las Palmas – Real Madrid B
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,74 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Las Palmas är som sagt i stöten just nu och har klättrat upp till en 7:e plats med två segrar och två oavgjorda resultat på de fyra senaste matcherna. Framförallt har man gjort en massa mål på dessa matcher då man hittat nätet hela 12 (!) gånger vilket blir ett snitt på tre mål per match. Jag har råkat sett en del matcher med Las Palmas denna säsong och jag tycker man har en imponerande offensiv som oftast kör på ordentligt på hemmagräset, vilket också burit en del frukt nu på slutet. Nu senast fick man Vitolo utvisad efter 45 min mot Almeria och tappade en 2-0 ledning till 2-2 med 10 min kvar av matchen, men man reste sig igen och satte det avgörande 2-3 målet med bara minuten kvar av matchen.

Vitolo som blev utvisad senast är lagets bästa målskytt den här säsongen och det hade givetvis inte varit optimalt för det här spelet om han varit avstängd här. Men det spanska förbundet har hävt avstängningen och han kommer alltså till spel här. Tillbaka i laget från senaste matchen är Nauzet och Tato, två offensiva spelare som gjort en del mål denna säsong vilket givetvis är riktigt bra för hemmalaget. Missar gör däremot målvakt Barbosa som är avstängd.

Real Madrid Castilla rekade jag förra helgen och det var då tänkt att man skulle göra minst två mål på ett svagt Hercules. Första halvleken var sömnig och Real Madrid skapade inte särskilt mycket framåt samtidigt som man bjöd Hercules på en del fina lägen, vilket även resulterade i att man låg under med 0-1 i paus. Men i andra trummade man igång ordentligt och Jesé passade på att bränna två straffar innan Mosquera kunde sätta 1-1 vilket även blev slutresultatet. Hercules är inte särskilt bra men man hade trots detta kunnat göra två mål på Real Madrid den här aftonen, för försvarsspelet hos de vita lämnar mycket att önska. På bortagräs har man släppt in en hel del mål på slutet och man är faktiskt det lag som släppt in flest mål i hela ligan (49 mål) efter Barcelona B, endast ett mål skiljer lagen emellan där.

Morata blir inte med då han kör med förstalaget den här helgen, även målvakt Jesús missar på grund av samma orsak.


Castillan har helt klart en imponerande offensiv i vissa matcher, men den gör även att försvarsspelet blir otroligt lidande allt som oftast. Las Palmas är inne i en fin målform och har dessutom alla tunga offensiva pjäser tillgängliga här, så jag tycker över 1,5 mål på hemmalaget känns som ett kanonspel!

Testar även en del andra målspel på hemmalaget med en mindre peng:

Las Palmas över 2,5 mål – 2,75 – 1,5/10 units

Las Palmas över 3,5 mål – 6,00 – 0,5/10 units

Las Palmas över 4,5 mål – 15,00 – 0,25/10 units

Samtliga av dessa målspel hittar ni hos bet365.

/e@sy