Här beger vi oss till Estadio Gran Canaria där Las Palmas och Real Madrid Castilla ska göra upp om tre poäng. Hur poängen fördelas låter jag vara osagt, men jag tror det kan bli en del mål här.

  • Match: Las Palmas – Real Madrid B
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Las Palmas har gjort det bra så här långt in på säsongen och är nog relativt nöjda med sin femteplats som man parkerar på. Man storsatsar mot la liga och även fast jag tror att man får tufft att nå dit så finns det en hel del herrar med rutin i laget. Man värvade som bekant Masoud, Aranda, Valeron och även Apoño inför den här säsongen och det är spelare som bidrar en hel del i offensiven. Men defensivt så har man tappat mot slutet och inte alls visat upp det försvarsspel som man hade i början på säsongen, bland annat så har man släppt in åtta mål på de fem senaste matcherna. Man kommer från en förlust i derbyt mot Tenerife (0-3) och jag tror man är rejält revanschsugna här efter att ha gått mållösa i de två senaste matcherna. Man har ett väldigt kapabelt anfall och idag ställs man inte mot något av ligans bästa försvar.

Derbyt förstördes genom ett tidigt rött kort på målvakt Barbosa och det innebär således att han är avstängd i den här matchen. Man saknar även David Garcia som fortfarande går skadad, vilket är ett stort minus för defensiven. Sedan tidigare saknar man även Apoño som avtjänar ett sex matchers straff.

laspalmasmasoud1

Real Madrid Castilla ligger fortfarande på jumboplatsen i segundan, men man är på rejäl framåtmarsch nu. Två raka segrar har man med sig i ryggsäcken här där både Jaen (1-0) och Girona (3-2) besegrats. Det är väldigt viktigt att man fick göra tre mål mot Girona senast då det är målskyttet som spökat så här långt på säsongen. För man skapar oftast väldigt många chanser i matcherna men krånglar till det i avgörande lägen. Men defensivt så imponerar inte laget från huvudstaden och med Casado fortsatt på skadelistan så tycker jag att det är en väldigt orutinerad backlinje, vilket även syns ute på planen. Idag har man dessutom Mascarell avstängd och det innebär att det defensiva mittfältet är klart försvagat.

Förutom Casado och Mascarell så ser det bra ut hos bortalaget som kan ställa en offensivt stark elva på planen.


Las Palmas sätter alltid högsta fart från start och jag tycker även det är ett hyfsat odds på en hemmaseger i matchen. Men med Barbosa borta och även lite andra defensiva problem så tycker jag ändå att överspelet känns bättre. Gästerna har inte gjort speciellt många mål men som jag skrev så brukar man ändå vaska fram en hel del lägen.

/e@sy