Vi beger oss till Gran Canaria ikväll där Las Palmas och Real Betis ska mötas i den spanska cupen. Två lag som spelar en offensiv fotboll och jag tror vi har en väldigt bra match att vänta. Spelet är självklart!

  • Match: Las Palmas – Real Betis
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,66 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Las Palmas ligger 7:a i segundan och har gått som tåget på hemmagräs på slutet. Räknar vi med två cupmatcher så är man nu uppe i sju förlustfria matcher på hemmagräset där sex av dessa matcher har varit vinster. På de två senaste matcherna på hemmagräs har man en fin målskillnad på 7-0, så man kommer in här med en fin målkänsla. Att man sedan har hållit nollan i dessa två matcher drar jag inte så stora växlar på man knappast mött något motstånd av Betis kaliber. Men framåt är Las Palmas riktigt bra och man har ett par anfallare i laget som Betis lär se upp med. Man har rutin i Javier Guerrero som spelat en mängd säsonger i la liga med bland annat Racing Santander och Recreativo Huelva. Trots att han hunnit bli 36 år så har han visat att han fortfarande håller. Sedan har man även fransmannen Thievy som är utlånad från Espanyol, en kille under utveckling som inte kommer lira kvar i segundan särskilt länge till. Man har en offensiv bra nog att göra mål på Betis!

Startelva Las Palmas:

Barbosa, Pignol, David García, Murillo, Corrales, Javi Castellano, Nauzet Alemán, Vitolo, Momo, Thievy och Javi Guerrero.

Real Betis har imponerat väldiga denna säsong och placerar sig som 5:a i la liga. Tränare Pepe Mel har deklarerat att man kommer satsa mycket på cupen då det är den snabbaste vägen ut i till europaspel. Med varken Real Madrid eller Barcelona på samma sida cupträdet så har Betis givetvis en jättechans att ta sig till final. Man har en offensiv i laget som är sylvass och man gillar verkligen att spela på bortagräs där man kan kontra bort sitt motstånd. Med från start idag är Jorge Molina (bilden) på topp och han kommer springa ifrån försvaret med rätt boll här. I övrigt ställer man upp med en stark elva och jag tror som sagt man gör mål här.

Startelva Betis:

Casto, Ángel, Mario, Paulao, Nacho, Rubén Pérez, Nosa, Agra, Pozuelo, Campbell och Jorge Molina.


Två offensiva lag och jag tror som sagt vi kan få en riktigt bra match här till skillnad från Levante – Zaragoza som spelar just nu. Las Palmas vill nog gärna ha med sitt ett par måls försprång inför returen och jag tror man kommer elda på ordentligt här med sin offensiva elva, något som öppnar för kontringsstarka Betis.

Blir även två sidospel i matchen:

över 2,5 mål – 1,80 @ bet365 – 4/10 units

Las Palmas över 1,5 mål – 2,25 @ bet365 – 2/10 units

/e@sy