De gula kanariefåglarna i Las Palmas toppar segundan och tar under lördagen emot bottenlaget Mirandes hemma på Estadio de Gran Canaria. Många förväntar sig en säker hemmaseger här och jag ställer mig i samma led och håller med.

  • Match: Las Palmas – Mirandes
  • Spel: Las Palmas -1, -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Las Palmas var snubblande nära att ta steget upp till La Liga förra säsongen, men i den tionde övertidsminuten så grusades detta mot Cordoba. Givetvis tungt för ölaget men fortsätter man i samma stil som man startat säsongen så kommer man definitivt vara med och kriga om en direktplats till våren. Jag tycker inte man har samma spets i laget denna säsong då man tappat spelare som Apono, Masoud och Aranda. Men man känns mer som ett lag denna säsong och dessutom är det hungrigare spelare ute på planen, då de jag räknade upp börjar bli till åren. Laget toppar som sagt segundan och har endast dragit på sig en förlust så här långt. Hemma på Gran Canaria är man obesegrade med fem vinster och ett kryss, till en målskillnad på 14-3. Kryssmatchen kom mot Sporting Gijon (1-1) och det är inte alls särskilt förvånande då Sporting imponerat inledningsvis på säsongen. Men har det var lite tunnare lag som kommit ut till ön så har man även tvingats åka hem tomhänta, vilket jag även tror att Mirandes får göra. Någon att hålla koll på hos hemmalaget är anfallare Araujo som fått en pangstart på säsongen. Den unge argentinaren har pangat in nio mål så här långt och det placerar han som tvåa i segundans skytteliga, bakom Ruben Castro.
Hos hemmalaget stryker vi kapten David Garcia idag som är avstängd. Men han kommer ersättas av Marcelo Silva som gott och väl håller på den här nivån, då han tidigare huserat i högstaligan med Almeria. I övrigt mönstrar man i princip samma lag som senast mot Girona (2-1). Viktigt är att Nauzet är tillbaka efter att ha avtjänat en avstängning på två matcher.

las palmas_180x180mirandes_180x180

Mirandes gör blott sin tredje säsong i segundan och det har inte varit några lyckosamma säsonger. Inte heller den här säsongen ser ut att bli någon höjdare då man har en tunn trupp och inlett väldigt svagt. Många nya spelare i laget bidrar givetvis till den dåliga starten, då det kommer tar tid att spela ihop sig. Men man saknar klass i det här laget och det var ett tungt slag att ikonen Pablo Infante lämnade för Ponferradina. Han har burit Mirandes på sina axlar de senaste säsongerna och man har inte tagit i någon ersättare i likvärdig klass. En 20:e plats parkerar man på i dagsläget och av de 11 poäng man samlat på sig har åtta av dessa tagits på hemmagräset. Man är det näst sämsta bortalaget i serien och kommer in här med fem raka förluster på resande fot. Förvisso har man stött på tuffa lag som Betis (0-2) och Girona (0-3) på bortaplan, men i övrigt är det inge tyngre lag. Vi har även lite problem på målvaktsposten för gästerna idag då förstakeepern Razak är på landslagsuppdrag med sitt Ghana. Näst senast när Razak var avstängd så släppte andrakeepern Sergio Pérez tre bollar bakom sig mot Sabadell. Ynglingen imponerade inte i den matchen och han kommer tvingas vara riktigt bra idag om Mirandes ska lyckas stjäla poäng här.
Förutom Razak stryker vi även den skadade trion Juanjo, Emilio och Josu Hernáez.


Las Palmas är urstarka hemma på ön och ett bortasvagt Mirandes ska inte vålla några större bekymmer här kan jag tycka. Jag tror hemmalaget vinner med ett par bollar och insatsen blir strax över medel.

/e@sy