Den andra matchen i dagens Copa del Rey spelas mellan Las Palmas och Hercules på Estadio Gran Canaria. Jag tror detta kan bli en ganska öppen match och testar därför ett överspel här.

  • Match: Las Palmas – Hercules 
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Las Palmas fick ingen rolig start på säsongen men har nu tuggat igång ordentligt på slutet, mycket tack vare ett par väldigt tunga värvningar för att vara en klubb i segundan. Man har ett namnkunnigt lag med bland annat Masoud, Apono, Aranda och Valeron som håller gott och väl i segundan. Las Palmas är ett lag som brukar satsa ganska hårt på cupen och även fast man saknar en del spelare i dagens match så är tongångarna att man ska gå hårt för vinsten ikväll, allt för att få möta ett lag från la liga i nästa omgång. Offensivt så tycker jag inte att det gör något att man roterar lite då man har dugliga ersättare i truppen, men defensiven ställer jag mig mer tveksam till och man kör förmodligen även med sin andrakeeper Raul idag.

Aranda, Atouba och Tato kommer inte till spel idag då man finns på skadelistan. Inte heller Masoud eller Delev kommer till spel då man är ute på landslagsuppdrag.

herculesportillo

Hercules var uppe i högstaligan för tre säsonger sedan, men det var raka vägen ner till segundan igen. Den här säsongen har man inte öppnat bra och laget placerar sig på en nedflyttningsplats just nu med endast sju inspelade poäng. Försvarsspelet har varit bedrövligt inledningsvis och att man höll nollan mot Eibar (0-0) senast är absolut ingenting som man ska dra några växlar på, för Eibar är otroligt dåliga offensivt. Innan den matchen hade man tre raka förluster mot mer ”normalt” motstånd och släppte in tio mål på dessa matcher. Men offensivt tycker jag att det finns kvalité i Hercules trots att man inte riktigt fått ut det på planen ännu. Man har bland annat Lucas och Portillo (bilden) som har stor erfarenhet från spel på högre nivå, två spelare som kan trivas en sådan här match om det blir öppet spel. Bägge dessa herrar förväntas starta matchen framåt för gästerna.

Bortalaget lämnar kapten Peña hemma och även Pamarot samt Ortiz.


Till skillnad från den andra cupmatchen i afton så tror jag att den här matchen kan bli ganska sevärd. Las Palmas brukar spela väldigt offensivt på hemmagräset och det tror jag kommer öppna upp den här matchen rejält. Över 2,5 mål spelas därför med en insats strax under medel, finns till höga 2,20 hos expekt.

Testar även 1/10 units på den raka tvåan då jag tycker Las Palmas är för stora favoriter med tanke på vilka spelare man saknar här. Bet365erbjuder 5,00 för Hercules och den hugger vi med en väldigt låg insats.

/e@sy