Ett koppel av matcher i segundan denna lördag och jag har fastnat lite extra för mötet mellan Las Palmas och Hercules. Två lag som slåss vid olika streck av tabellen och där ena laget har många avbräck här.

  • Match: Las Palmas – Hercules
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 1,826 @ pinnacle
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Las Palmas ligger på en 6:e plats i segundan och det skulle innebära en playoff-plats vid säsongens slut om man lyckas behålla den. Man har även helt klart häng på en direktplats till primera division då man endast är fyra poäng bakom Almeria som ligger 2:a just nu. Men det är otroligt tajt upp i toppen bakom suveräna Elche så det vill till att Las Palmas vinner den här typen av matcher om man ska vara med och slåss om en topplacering. Formen är bra hos de gula som studsade tillbaka på vinnarspåret senast då man slog Ponferradina med 1-0 på bortagräs. Försvarsspelet har varit klockrent på slutet då man endast släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna, det kom i 0-1 förlusten mot Guadalajara näst senast. Håller man ihop försvaret här så tycker jag herrar Chrisantus och Thievy (bilden) borde ordna segern med ett par mål framåt.

Inga skadebekymmer alls hos hemmalaget som får tillbaka viktiga Nauzet till den här matchen.

Hercules krigar vid ett annat streck i tabellen, nämligen nedflyttningsstrecket. Laget placerar sig på en 20:e plats för tillfället men man har endast en poäng upp till Murcia ovanför strecket. Laget kommer faktiskt in här med fem raka matcher utan förlust men samtidigt har man inte alls stött på något blodigare motstånd. Förra omgången var man ut mot tokjumbon Xerez som ryktades vara en läggmatch där det sas vara planerat att Hercules skulle resa hem med tre poäng. Även fast Xerez kanske lyckades med planen att inte göra några mål så gick även Hercules mållösa från den matchen och endast en poäng trillade in på kontot. Bortalaget har en hel del spelare borta i den här matchen och det är något som verkligen talar för en hemmaseger.

Viktiga mittfältaren Edu Bedia går skadad och kommer inte till spel, vidare så saknar man även Javito, Gilvan, Paco Peña, Pepe Mora och målvakt Juan Carlos. Framförallt Edu och Peña är två riktigt tunga avbräck!


Det mesta talar för Las Palmas här och det förväntas även komma en hel del publik till matchen för att stötta sitt lag i sluttampen av serien. Hercules som saknar en hel del spelare ska helt enkelt inte ha något att sätta emot tycker jag. Pinnacle erbjuder 1,826 för det här spelet just nu och det tror jag kommer sjunka en del innan matchen drar igång. Spelas med en lite högre insats.

/e@sy