Vi tar oss till Gran Canaria under onsdagskvällen där Las Palmas och Granada ska göra upp om tre poäng. Två lag som desperat söker efter en seger i botten av tabellen, vilket jag tror innebär ett relativt öppet spel. Har hittat ett vettigt spel i matchen och snålar inte med insatsen!

  • Match: Las Palmas – Granada
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Las Palmas är nykomlingar i La Liga och har haft en tung säsong hittills då laget placerar sig under nedflyttningsstrecket med 13 inspelade poäng. Med Granada en poäng framför sig är det därför en extremt viktig match ikväll, då ölaget kan ta sig upp på säker mark via en seger. Det borde innebära ett offensivt hemmalag och just på hemmagräset har man spelat bra på slutet med sju poäng på de fyra senaste hemmamatcherna. Det har varit ganska målsnåla tillställningar på Gran Canaria, men jag tycker inte man har stött på rätt typ av motstånd för att vi ska få se ett målkalas heller. Granada har ett av ligans sämsta försvar och det öppnar givetvis för hemmamål idag, men samtidigt så är gästerna vassa när spelet vänder. Och det finns lite bekymmer hos hemmalagets defensiv idag då både Bigas, Alcaraz och Aythami saknas. Den sistnämnda är otroligt viktig för försvarsspelet och ett rejält tungt avbräck.
Förutom dessa tre har man inga större skadebekymmer i truppen.

laspalmas_200x200granada_200x200

Granada är ett lag som jag gillar skarpt faktiskt, då laget brukar bjuda på en hel del underhållande matcher. Offensiven är stark samtidigt som defensiven är bedrövligt dålig, och allt som oftast så saknar man allt som kallas balans i laget. Av de 14 poäng som Granada samlat på sig så har 9 av dessa kommit på bortagräs, vilket inte alls förvånar mig. Man är som bästa när man får ligga på kontring och det lär även ske idag då Las Palmas spelar med ganska stort bollinnehav. Penaranda, El-Arabi och Robert förväntas starta på topp idag och det är tre spelare som har fart och teknik i fötterna. På de fem senaste bortamatcherna har Granada varit inblandade i en hel del målrika tillställningar, där fyra matcher klivit över 2 mål och en match landat på exakt två mål.
Hos gästerna stryker vi de offensiva spelarna Success och Piti. Success är helt klart ett litet avbräck, men samtidigt har man en otroligt fin bredd i det offensiva spelet, så det ska inte göra allt för mycket.


Två lag som är i stort behov av en seger och jag tror det speglar av sig ute på planen med två offensiva lag. Las Palmas behöver poängen mest och lär trycka upp tempot här, vilket passar utmärkt till spelet. Det här spelet känns otroligt bra och en större insats åker därför in.

/e@sy