Matcherna i Spanien duggar tätt just nu då det spelas full omgång mitt i kommande vecka. Jag riktar blicken mot Gran Canaria där Las Palmas gästas av ett vingklippt och formlöst Getafe. Det här oddset kommer garanterat att sjunka så jag väljer att spela redan nu. Haka på!

  • Match: Las Palmas – Getafe
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Las Palmas tog en livsviktig bortaseger mot Eibar i helgen vilket innebär att ölaget tog sig förbi Sporting Gijon och nu befinner sig på säker mark i tabellen. Men det är otroligt jämnt i botten av tabellen så en andra raka seger skulle givetvis sitta fint. Vilket jag tror man tar här. Även fast regnet öste ner i Baskien, vilket helt klart gynnade Las Palmas, så var det en välförtjänt seger som man plockade. Det låg även lite i luften då Las Palmas stod för bra insatser både mot Sevilla och Barcelona i matcherna före detta. Nu vänder man hem mot Gran Canaria och här har man varit starka under säsongen med facit 5-3-5. De enda plumparna man har på hemmaplan den senaste tiden är mot Atletico Madrid och Barcelona, vilket man inte ska skämmas över. Laget kommer stärkta här från en seger och har dessutom fått vila en dag mer än Getafe, vilket kan betyda mycket i detta skede. Laget drog inte på sig några nya skador i matchen mot Eibar och inte heller några avstängningar, så man kan ställa upp med ett slagkraftigt lag.

laspalmas_200x200Getafe_200x200

Getafe stod för relativt bra insats mot Celta Vigo, framför allt i första halvlek, men åkte på ytterligare en förlust. Laget har nu fem raka förluster på kontot och anmärkningsvärt är att man inte gjort ett endast mål framåt på dessa fem matcher. Det är ganska lätt att förstå när vi såg matchen mot Celta Vigo, då laget har otroligt svårt i avgörande lägen. Problemet offensivt med andra ord, och nu är det även stora bekymmer defensivt. För det första så saknades försvararna Vigaray och Lago mot Celta Vigo, vilket de även gör här. Sedan drog mittback Velazquez på sig sitt femte gula kort och dessutom tvingades högerback Suarez utgå direkt efter halvtidsvilan med en muskelskada. Det innebär att endast Cala och Vergini finns tillgängliga som mittbackar och på ytterbackspositionerna lär man få spela med Yoda och Buendia, som egentligen är mittfältare. Ingen optimal situation med andra ord. Möjligt att någon av dessa skadade spelare kan spela här, men i dagsläget känns det inte särskilt troligt.


Las Palmas har spelat bra på hemmaplan den här säsongen samtidigt som Getafe är ligans sämsta hemmalag. Ser vi sedan till formen och skadeläget hos de olika trupperna så känns det här spelet mycket givet. En tyngre slant åker in på Las Palmas här!

/e@sy