Fredagsmatch från La Liga i vanlig ordning och den hittar vi idag på Gran Canaria där Las Palmas tar emot Espanyol. Hemmalaget får tillbaka lite offensiv kraft till dagens match och med lite defensiva avbräck hos lagen tror jag på en målrik tillställning. Häng på!

  • Match: Las Palmas – Espanyol
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Las Palmas placerar sig på en 13:e plats i ligan och med 40 inspelade poäng så är det väldigt troligt att ölaget spelar i La Liga även nästa säsong. Men det finns fortfarande en teoretisk möjlighet för laget att åka ur och det innebär givetvis att man tar dagens match på största allvar. Förlust i senaste omgången borta mot Betis (1-0) där Las Palmas inte stod för någon större insats, men man saknade ett par viktiga spelare och dessutom är Las Palmas betydligt starkare hemma på Gran Canaria. Till dagens match får man tillbaka Jonathan Viera och Roque Mesa som lär gå direkt in i startelvan och det betyder otroligt mycket för lagets offensiv. Däremot får man klara sig utan försvarsgeneralen Aythami och det är ett tungt avbräck för det defensiva. Kikar vi till hur matcherna brukar se ut på Gran Canaria så brukar vi även bjudas på stor underhållning med chanser åt båda håll. Det kan vi se på de senaste resultaten där fyra av de fem senaste matcherna här klivit över här.
Förutom Aythami stryker vi även långtidsskadade Castellano till dagens match vilket inte är något avbräck. Wakaso ser ut att vara tillbaka och det spetsar givetvis till offensiven ytterligare.

laspalmas_200x200espanyol_200x200

Espanyol har varit väldigt ojämna hela säsongen och med en 15:e plats och fem poäng till godo på Sporting Gijon under strecket så kan inte laget alls slappna av i sluttampen av serien. Det kommer nog krävas ett par poäng till för att klara ett nytt kontrakt och det innebär att även gästerna tar dagens match på största allvar. Formen är dock inte den bästa med två poäng på de fyra senaste omgångarna och det är defensiven som varit Espanyols stora problem på slutet och under hela säsongen. 63 insläppta mål på 34 omgångar är faktiskt en siffra som endast Rayo Vallecano kan toppa, men Espanyol ligger där och nosar. Merparten av dessa mål har man släppt in på bortaplan där spelet inte alls fungerat med facit 3-2-12. Men samtidigt som Espanyol ser svaga ut defensivt så har laget en intressant offensiv med kontringsskickliga spelare i form av Moreno, Asensio och Burgui, som kan komma väl till hands här.
Även en hel del defensiva avbräck hos gästerna då vi stryker backarna Arbilla, Duarte och Correa. Inte heller defensiva mittfältarna Canas samt Sanchez kommer till spel och vidare så stryker vi även anfallaren Caicedo. Framåt tycker jag man har täckning för Caicedo men bakåt är det värre.


Vi brukar bjudas på offensiv fotboll från Gran Canaria och med en hel del defensiva avbräck till dagens match så tror jag på mål här. En medelinsats åker in!

/e@sy