Formtoppade Eibar har rest till Gran Canaria för returmötet i Copa del Rey där Las Palmas väntar. Ölaget har 3-2 att gå på från första mötet, men gästernas tränare verkar inte allt för intresserad av att försöka vända på steken.

  • Match: Las Palmas – Eibar
  • Spel: Las Palmas över 1,5 mål
  • Odds: 2,60 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Las Palmas har hittat stilen efter en tveksam inledning på säsongen och har nu plockat poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna, vilket tagit laget upp ovanför nedflyttningsstrecket. Det som var lagets stora problem i början på säsongen har varit målskyttet, men de har fin målform för dagen med 10 mål framåt på de fyra senaste tävlingsmatcherna. Jag trodde personligen att man skulle få det tufft i senaste mötet mot Eibar, men även fast de roterade en hel del så lyckades man göra tre mål. Båda kantlöparna Wakaso och Momo stod för ett varsitt mål i den matchen och det är intressanta herrar som säkerligen får chansen även idag. Hemmalaget lär gå för ett mål i dagens match och får man till detta så innebär det att Eibar måste in med tre för att avancera. Vi såg hur avslaget det blev i gårdagens derby mellan Sevilla – Betis och sådant gynnar enbart hemmalaget som ändå vill visa något för de egna fansen. Eftersom det är hemmamatch för Las Palmas och man dessutom har hemmamatch i ligan till helgen så är truppen stark. Tränare Quique Setien har sagt att han inte vill åka på några överraskningar och tar kvällens match på största allvar. Setien får dock klara sig utan backen Alcaraz som går skadad.

laspalmas_200x200eibar2

Eibar har knallform i ligan och har nu klättrat upp till en sjätteplats efter tre raka segrar på kontot. Senast var det Espanyol som besegrades och det var en mycket stark prestation från baskerna. Men första cupmötet mot Las Palmas var ingen höjdare trots att Eibar styrde matchen långa stunder. Det var virrigt i försvarsspelet många stunder och det märktes att man roterade en del på dessa poster. Rotation blir det även idag då tränare Mandilibar har meddelat att det blir runt 2-3 spelare från startelvan mot Espanyol som startar idag. Han har även plockat in lite b-lagsspelare som säkerligen kan få chansen idag. Han låter inte allt för förhoppningsfull om att vända detta och det lär säkerligen smitta av sig på truppen. Till att börja med stryker vi Hajrovic och Escalante som åkte på ett varsitt rött kort senast och således är avstängda. Sedan stryker vi även Jaime, Arruabarrena, Lillo, Ramis och Dani Garcia. Mittback Ramis tycker jag är ett riktigt hårt avbräck och han fanns heller inte med i första mötet mellan dessa två, vilket resulterade i tre insläppta mål.


Jag tycker inställningen till kvällens match känns lite olika hos lagens båda tränare. Eibar verkar inte allt för hoppfulla om att vända detta och med en hel del skador i truppen så tror jag att man får det svårt. Las Palmas stänker dit ettan tror jag och sedan gör man tvåan av bara farten på ett uppgivet Eibar. Testar en medelinsats på spelet!

/e@sy