En del matcher i den spanska andraligan idag och jag har fastnat lite extra för Las Palmas – Cordoba. Hemmalaget har spänt bågen rejält den här säsongen och har ett gäng intressanta spelare i truppen. Räcker det idag?

  • Match: Las Palmas – Cordoba
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 2,20 @ ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Las Palmas siktar som sagt högt den här säsongen och det har man verkligen visat om vi kikar till värvningarna man gjort. Apoño hämtades in från Zaragoza och det är verkligen en bra värvning då spanjoren håller hög klass i segundan. Vidare så har man hämtat hem Valeron efter 13 säsonger i Deportivo och även fast han snart börjar närma sig 40 år fyllda så håller han på den här nivån. Men dessa två herrar är inte de enda ”stjärnorna” man värvat in utan även Masoud (Osasuna) och Aranda (Granada) tillhör Las Palmas den här säsongen. Masoud och Aranda håller gott och väl i segundan och ska kunna skapa väldigt mycket framåt för sitt lag. Efter en trög inledning på säsongen trummade Las Palmas igång innan man nu senast åkte på en mina i bortamatchen mot Lugo (0-3). Men varken Apoño, Aranda eller viktiga Nauzet var med i den matchen och därför känns förlusten inte särskilt överraskande.

Hemmalaget saknar idag Aythami som är avstängd och även skadade Atouba.

laspalmasapono

Cordoba har gjort det riktigt bra hittills denna säsong och placerar sig som tvåa bakom Recreativo de Huelva just nu. Endast en förlust och bara tre insläppta mål kan man ståta med efter sju omgångar. Men det är inget som jag stirrar mig blind på utan jag väljer istället att kolla upp vad man mött för motstånd i dessa matcher. Det är starkt att plocka ner Deportivo men i övrigt har man inte ställts på något större prov tycker jag. Man kommer från en hemmavinst mot Girona (2-0) men Girona har tappat ett par spelare från förra säsongen och verkar inte alls ha samma kapacitet denna säsong. Hemmalaget får se upp med anfallaren Xisco som haft en bra säsong än så länge och pumpat in en del mål.

Cordoba får idag klara sig utan anfallare Eial Strahman som tvingats åka hem till Argentina.


Man får säga att Las Palmas har ett minst sagt intressant lag på papperet och får man bara ihop det kan den här säsongen sluta riktigt bra. Man lär vara rejält revanschsugna efter plumpen mot Lugo senast och med flera klasspelare tillbaka i truppen tycker jag ettan är väldigt intressant. Blir en medelinsats på det här spelet!

/e@sy