Idag blir det klart vilket lag som spelar i la liga nästa säsong när Las Palmas gästas av Cordoba på Gran Canaria. Första matchen slutade mållöst och jag tycker det är fördel för ena laget här, som spelat ett mycket förtroendeingivande försvarsspel i detta playoff.

  • Match: Las Palmas – Cordoba
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 1,99 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Las Palmas klev in i det här playoffet med ett mycket dåligt självförtroende, där man släppte in en hel del mål i de avslutande omgångarna av segundan. Jag trodde därför att man skulle få det riktigt svårt mot offensivt skickliga Sporting Gijon i den första omgången, men man avancerade relativt enkelt med noll insläppta mål över två matcher. Det blev ytterligare en nolla i första mötet mot Cordoba på bortagräs, i en match som inte bjöd på allt för många chanser. Jag förväntar mig ett litet mer offensivt Las Palmas idag och jag tror att man kommer tillåtas ha en hel del boll, det hade man även i första mötet. Som jag skrivit förut så tror jag att rutinen kommer bli avgörande här, då hemmalaget har en del spelare som varit med om den här typen av matcher många gånger förut. Gamlingen Valeron har dominerat i detta playoff och det var därför lite oväntat att han fick starta på bänken i senaste matchen. Men jag tror det berodde en hel del på att Las Palmas ville stärka upp defensiven, han lär förmodligen starta dagens match.
Inga nya bekymmer hos hemmalaget som kan ställa upp med samma manskap som senast.

Cordoba har haft lite flyt i det här playoffet tycker jag, för man har inte alls imponerat på mig. Man spelade 0-0 på hemmagräs mot Murcia i den första omgången, precis som man nu gjort mot Las Palmas. I bortamatchen mot Murcia var man sedan helt utspelade och satte i princip de chanser man hade i 2-1 segern. Murcia skapade chanser på löpande band, men var det inte dåliga avslut så stod en storspelande Carlos i vägen. Man var väldigt passiva i det returmötet och jag tror att det lätt kan bli så även idag. Det finns ett par farliga spelare offensivt hos Cordoba, men jag tror man är för dåliga defensivt för att orka stå emot här. Man är inte särskilt starka på ytterbackpositionerna och där tror jag att Las Palmas kan komma igenom relativt enkelt. Både Nauzet och Momo hos hemmalaget är spelare som gärna utmanar, och man gör det oftast riktigt bra. Det känns som målvakt Carlos måste göra ytterligare en stormatch om Cordoba ska spela i la liga nästa säsong.
Inte heller några nya avbräck hos gästerna som kör på som i senaste matchen.


Kikar vi till vad lagen presterat i detta playoff så måste man bara gilla oddset på en hemmaseger här. Las Palmas har inte släppt in ett endaste mål på tre matcher och jag tycker man borde kunna hålla stången även idag. Framåt finns det kvalité och det känns väl inte helt omöjligt att Carlos Aranda skjuter upp ölaget i la liga idag. Insatsen på den raka ettan blir strax över medel.

/e@sy