Copa del Rey i afton där vi beger oss till Gran Canaria för att bevittna matchen mellan Las Palmas och gästande Celta Vigo. Hemmalaget har varit otroligt starka på hemmaplan i Segunda Division denna säsong, men räcker det för att rubba ett lag från La Liga?

  • Match: Las Palmas – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,12 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Las Palmas har imponerat i den spanska cupen så här långt då man slagit ut två seriekollegor i Mallorca (2-0) samt Numancia (2-0). Nu är det 16 lag kvar i turneringen vilket innebär att vi nu spelar dubbelmöte, där Las Palmas alltså startar på hemmaplan. Mot ett lag som Celta Vigo så måste man ha med sig ett bra resultat inför resan till Vigo, annars är man nog tyvärr rökta skulle jag tro. Det borde öppna för ett offensivt Las Palmas idag och laget har stort självförtroende hemma på Gran Canaria den här säsongen. Sju hemmamatcher har man spelat i ligan så här långt och med fem vinster och två oavgjorda så är man det bästa hemmalaget i segundan, så visst kan man skaka Celta Vigo här. Tränare Paco Herrera (tidigare i just Celta Vigo) har heller inga större behov av att vila spelare här, då lagets match mot Sabadell förra helgen blev inställd på grund av kraftigt regn. Men han har deklarerat att det blir rotation i backlinjen och dessutom är förstakeepern Casto ett frågetecken inför kvällens match, så man är aningen försvagade defensivt. Kikar vi till de fem senaste matcherna för Las Palmas så har fyra av dessa gått över linan 2,5 mål.
Förutom frågetecknet på Casto har hemmalaget inga större bekymmer.

laspalmas_200x200celta_200x200

Celta Vigo har ingen vacker rad på slutet med två förluster och ett kryss på de tre senaste matcherna. Nu har man förtjänat minst två vinster i dessa tre matcher, men laget har problem med målskyttet just nu. Men det är bara en tidsfråga innan det lossnar, för man har haft både stolpar och ribbor i vägen. Sammanlagt har man haft 60 avslut mot mål i de tre senaste matcherna, så chanser skapar man på löpande band. Tränare Berizzo satsar hårt på cupen och med tanke på vilken sida av trädet Celta Vigo hamnat så har man riktigt stora chanser att ta sig långt. Man slipper båda Real Madrid, Barcelona och Atlético fram tills en eventuell final, så visst ser det lovande ut. Men det kommer bli en viss rotation i laget där man kommer byta ut stora delar av backlinjen i dagens match. Högerback Hugo Mallo är avstängd i cupen och kommer troligtvis ersättas av David Costas, som har noll minuter speltid den här säsongen. På vänsterbacken lutar det åt Carles Planas som nyligen kommit tillbaka från skada. Så det finns lite frågetecken i de bakre leden kan jag tycka. Framåt finns det en större bredd och spelare som Santi Mina, Charles och Pablo Hernandez vill säkerligen visa upp sig från sin bästa sida idag. Det är svårt att rubba på trion Nolito, Orellana och Larrivey, så när chansen ges måste man ta den. Celta Vigo reser för övrigt med ett mycket starkt lag där samtliga kanoner i anfallet finns med.
Förutom ett par långtidsskadade spelare hos gästerna så har man inga bekymmer.


Det är lite prestige i dagens match ändå där hemmacoach Paco Herrera säkerligen vill tvåla dit sitt gamla lag, som han för övrigt har en väldigt stor respekt för. Las Palmas vet vikten av att resa till Vigo med ett bra resultat i ryggen och det tycker jag borde öppna upp den här matchen. Vi kör därför på över 2,5 mål med en insats strax under medel.

/e@sy