Elche och Villarreal tog en varsin direktplats upp i la liga förra helgen och idag inleds ett playoff där ännu ett lag ska belönas med en plats i finrummet. Jag inriktar mig på matchen Las Palmas – Almeria där jag tycker att ena laget imponerat på slutet.

  • Match: Las Palmas – Almeria
  • Spel: Almeria (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Las Palmas slutade på en sjätteplats i segundan och det innebär att man var det sista laget in i detta playoff. Men man får spotta upp sig rejält om man ska fixa en uppflyttning för spelet på slutet har varit allt annat än bra. På de fem senaste matcherna har man bara fixat en vinst och två oavgjorda resultat. Inte katastrofalt kanske kan tyckas men mot lag som Huesco, Recreativo, Mirandes, Numancia och Murcia är det ett stort misslyckande. Dessutom har man bara mäktat med två (!) mål framåt på dessa fem matcher, mål som kom i segermatchen mot Numancia (2-1). Jag tycker inte heller hemmaplan är särskilt stor fördel för Las Palmas då man är bra kontringslag som inte alls ska föra några matcher mot lag som Almeria.

Inga större bekymmer hos hemmalaget.

almeriacharles1

Almeria har gjort en riktigt bra säsong och det var väldigt nära att man plocka en direktplats till la liga, det hängde på sista matchen där man behövde besegra VillarrealEl Madrigal och snuva den gula ubåten på ett avancemang. Men trots en väl genomförd match fick man stryk med 1-0 och nu får man ladda om batterierna och sikta på avancemang via detta playoff istället. Formen är riktigt bra och trots förlusten senast så vaskade man fram en hel del heta målchanser och hade även en boll i stolpen som hade kunnat förändra matchen. Mycket i anfallet handlar om Charles och han vann även skytteligan i segundan med fina 27 mål på sina 32 starter, tycker även man ska nämna Soriano som sett väldigt pigg ut på slutet trots att han börjar bli till åren.

Inga heller några bekymmer hos bortalaget som beräknas starta upp med exakt samma elva som senast mot Villarreal.


Las Palmas har mött idel bottenlag på slutet och ändå haft stora problem med spelet och framförallt målskyttet. Nu möter man ett formtoppat Almeria och då ger jag bortalaget stora chanser att åka hem med en seger i bagaget. Det blir en medelinsats på det här spelet som återbetalas vid ett oavgjort resultat.

/e@sy