Det första världsmästerskapet i handboll spelades i Tyskland år 1938. Nu får vi dra oss ända till Qatar där det i år spelas. i Eftersom jag aldrig skrivit något långtidsspel så tänkte jag att det var dags nu när VM i herrhandboll ändå börjar. Helt underbart att få två så stora mästerskap efter varandra då jag syftar på EM i damhandboll i december, och nu VM i herrhandboll. På förhand så är det fyra landslag som höjer sig över mängden, och som alltid så är det Frankrike, Kroatien, Danmark och Spanien. Vårt eget hemland tror jag kan skrälla, men kommer få det tufft då konkurransen är svår. Häng med på min lilla koll!

  • Spel: Landslag att vinna VM vinna VM
  • Speltips: Frankrike
  • Odds: 3,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18.30

1. Vinna turneringen:

Enligt mig, och jag skulle säga många andra, så finns det ett självklart första val till att ta hem detta mästerskap, och det är Frankrike. Frankrike har under de senaste tio åren totalt dominerat och tar i princip en medalj i varje mästerskap. Senaste titeln var handbolls-EM där man krossade Danmark i en final med hela 41-32, och man visade hur överlägsna man är när man får till det. Man har ett tungt försvar samt ett gott målvaktsspel vilket är deras huvudstyrka. Man erhåller världsspelare, och när jag ändå nämner världsspelare så måste jag även nämna världens bästa spelare, Nikola Karabatic. Denna kille är ett fysiskt monster som spelar i Barcelona där han i princip varje match presterar. I landslaget så är han även där stjärnan och bär sitt lag mot nya framgångar. Utöver det så finns det andra spelare också. Daniel Narcisse med sin stegesättning och spelförståelse. Thierry Omeyer tror jag alla har hört talas om då han verkligen kan stänga igen i målet ibland. Luc Abalo en av världens bästa kanter med sin speciella spelstil. Fler spelare kan nämnas men huvudsaken är att man har ett komplett lag vilket gör chanserna stora till att ta hem denna titel. Men det finns utmanare.

2. Första utmanare:

Första och största utmanare till Frankrike är vårt grannland, Danmark. Under de senaste åren har det Danska landslaget vuxit mest av alla, och är idag i toppen av världshandbollen. Man har nu under de senaste mästerskapen varit i två raka finaler men åkt på stor torsk i bägge. EM-finalen mot Frankrike som jag även nämnde ovan med 41-32, men också förra världsmästerskapet mot Spanien med 35-19. I år tror jag att man lärt sig sin läxa och kommer starkare än någonsin. Sett till spelarmaterial så kan man inte klaga då man har spelare som verkligen presterar ute i sina klubblag. Mikkel Hansen som spelar i PSG och är bland världens bästa spelare. Bo Spelleberg som nästan blir bättre med åren, och spelar idag i KIF Kolding Köpenhamn. Och näste spelare som jag nämner är nog Danmarks största stjärna nämligen Niklas Landin. En målvakt som har blivit utsedd till världens bästa och förtjänar den titeln. Han är så bra så att han på egen hand kan vinna matcher åt sitt lag.

Ett roligt mästerskap väntar oss där jag ser ett av dessa två lag vinna. Lite fördel Frankrike då de verkligen imponerat på mig och gett mig ett gott intryck!