Säsongen börjar lida mot sitt slut och vi har en spännande avslutningen framför oss där överraskningslaget Real Sociedad är med och slåss om en europaplats. Frågan är om det blir kval till Champions League eller Europa League för ”La Real”?

  • Spel: Sluta bland de fyra bästa
  • Val: Real Sociedad
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: Löpande

Real Sociedad tippade jag som topp-10 av den här säsongen och det är en placering som man kommer fixa med bred marginal. Men jag trodde absolut inte att man skulle vara med och fajtas om en 4:e plats som man ligger på i dagsläget, en plats som innebär kval till Champions League nästa säsong. Laget går som tåget i ligan just nu och man är uppe i 13 raka matcher utan förlust där 8 av dessa varit vinster. Skadeläget i truppen ser fortsatt bra ut och med tanke på spelschemat man har kvar så ser det riktigt ljust ut här på sluttampen.

Real Sociedad har kvar att möta denna säsong:

Osasuna – Real Sociedad

Real Sociedad – Valencia

Getafe – Real Sociedad

Real Sociedad – Granada

Sevilla – Real Sociedad

Real Sociedad – Real Madrid

Deportivo – Real Sociedad

Ganska humant spelschema tycker jag där nyckelmatchen blir den hemma mot Valencia som också jagar europaspel. Även gynnsamt att möta Real Madrid i närheten av CL-finalen som jag tror att Real Madrid tar sig till. Utmanare till Real Sociedad ser jag endast att Malaga samt Valencia är, två lag som ligger fyra poäng bakom och som dessutom möts till helgen. Real Betis ligger sex poäng bakom men har kvar att möta både Real Madrid samt Barcelona på bortagräs, vilket gör att jag räknar bort Betis här.

Malaga tror jag inte alls tar sig förbi Sociedad i tabellen då man sett tröttkörda ut på slutet och inte alls imponerat i spelet. Dessutom har man ett tufft spelschema kvar där man ska åka till både Camp Nou och Santiago Bernabeu, vilket förmodligen innebär två säkra förluster. Malaga är ju även i dagsläget avstängda från kommande europaspel vilket innebär att motivationen kanske inte är på topp att knipa en europaplats.

Valencia har haft lite tur på slutet som fått med sig poäng och precis som Malaga så tycker jag inte att laget imponerat särskilt mycket i spelet. Man har ett relativt svårt spelprogram kvar och får man dessutom stryk mot Sociedad på bortagräs så ska det väldigt mycket till för att man ska ta sig förbi.


Det här spelet känns väldigt bra med tanke på formen hos Sociedad för tillfället plus att man har fyra poäng till godo på både Malaga och Valencia. Bet365 erbjuder 1,80 för det här spelet och det får sig en insats strax över medel.

/e@sy