Ett långtidsspel är ute sedan tidigare och efter lite kikande har jag kommit fram till ett nytt klart spelvärt tips. Världshandbollen har flertalet bra klubbar där jag dock anser ett lag höja sig ur mängden och bör ha god chans till triumf. Jag ser endast ett stort hot men med tanke på vilka kvalitet spelare man erhåller, löser man det i en final och det är jag näst intill säker på. Spelvärdet är högt och jag kan inte blunda. Häng med!

  • Typ av spel: Vinnare av Champions League 15/16
  • Spel: Paris HB vinnare
  • Odds:  3,20 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 23:59  3/5 -16

Som man ser ovan så har mitt tips fallit på Paris. Anledningen till det är egentligen simpel. Tre namn säger sitt, Mikkel Hansen, Nikola Karabatic och Thierry Omeyer. De två förstnämnda är de två absolut bästa handbollsspelarna i världen och att samtidigt ha dessa två i ett och samma lag, plus att ha det fungerande, är näst intill oslagbart. Utöver dessa två giganter som bara leder laget till framgång finns det en mängd spelare och bredden är god. Omeyer i mål har varit fantastisk och han är en mästare för stor matcher vilket vi bland annat fick se mot Kiel när han stängde igen totalt. På internationell nivå har han briljerat och fransmannen håller världsklass. Jag kan sitta och rada upp spelare då det finns så många stjärnor man kan nämna, men det absolut viktigaste är hur denna smet fungerar tillsammans.

Man spelar ett stabilt 6-0 försvar där aggressiviteten och rörligheten ligger i centrum. Försvarsspelet har sedan blivit nyckeln till succén då man utnyttjar det kraftiga andra fas spelet med ledande roller som Karabatic m.m. För två samt tre matcher sedan utklassade man ett lag som Kiel och vi fick se prov på styrka kombinerat med klokhet. Det är inget snack för mig om vilket lag som är favoriter till att vinna hela alltet och att det då erbjuds ett odds på över tre gånger pengarna är klart spelvärt. Främsta motståndaren är Vezprem som bland annat var i final förra året, men fick se sig slagna mot ett Barcelona (där Karabatic spelade då). Vezprem är även det enda laget som slagit Paris i år, fast då var det på hemmaplan. I en final på neutral plan tror jag Paris är huvudet högre och med tanke på det spikar jag in vinnaren!

Paris är det lag som imponerat mest i mina ögon och med tanke på spelvärdet, höjer jag insatsen till strax under max!