Ännu en ny vecka och det är dags för fler matcher i årets sista omgång av Svenska Cupen. Omgång 2 och som bekant träder elitlagen in i turneringen. Under måndagskvällen tar divison 4-laget Långholmen FC emot IFK Göteborg. Jag är nog inte ensam om att tro att det här bara kan sluta på ett sätt, men eftersom spelbolagen anser detsamma tar jag och vänder mig till ett hörnspel, som känns riktigt bra.

  • Match: Långholmen FC – IFK Göteborg
  • Spel: Över 11,5 hörnor
  • Odds: 1,80
  • Insats: 8/10
  • Bolag: Bet365

Troligen är Långholmen det sämsta laget som fortfarande deltar i Svenska Cupen. För när vi ska leta upp klubben i någon form av seriesystem får vi ta oss ner till division 4, och där hittar vi Långholmen på den nästsista placeringen. Man har på tio spelade matcher i serien endast införskaffat sig tio poäng.

För drygt tio år sedan startades den här klubben, Långholmen FC. Utan att ha kollat upp varje enskild match sedan dess så vågar jag garantera att det här är klubbens största match någonsin – en av svensk fotboll allra största giganter kommer på besök. IFK Göteborg kommer heller inte med junior- och reservlaget till den här matchen, utan det är bästa manskapet som är tillgängligt ska ordna fram ett avancemang. Närmare bestämt följande spelare:

John Alvbåge, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Jonathan Azulay, Mikael Dyrestam, Jakob Johansson, Logi Valgardsson, Philip Haglund, Stefan Selakovic, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Robin Söder, Tobias Hysén, Sebastian Ohlsson, Daniel Sobralense, Nicklas Bärkroth, Joel Allansson, David Moberg Karlsson.

Som ni säkert redan har sett så väljer jag att koncentrera mig på ett hörnspel i den här matchen. Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte se hur Göteborg inte ska kunna skapa minst 12-15 hörnor när man kommer att pressa Långholmen under 90 minuter. Möjligen får även Långholmen en eller två hörnor, men det är inget jag tar för givet.

Det här spelet är jag relativt säker på att Göteborg kommer att spela hem till oss på egen hand. Som sagt – när Göteborg kommer att ligga på så pass mycket som man kommer göra blir jag väldigt förvånad om man inte lyckas skapa minst 12-15 hörnor. Därför klipper jag det här spelet med en tung insats.

/Mikel