Under lördagen har vi en hel del svensk fotboll att se fram emot. I detta speltips blir det fokus på en Superettanmatch som spelas i Landskrona där Öster kommer på besök. Hemmalaget har definitivt inte imponerat såhär långt, och har dessutom några tunga avbräck. Provar ett segerspel med en medelinsats.

  • Match: Landskrona – Öster
  • Spel: Öster 
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

I fjol lyckade Öster inte bibehålla sin allsvenska plats utan fick se sig degraderade till Superettan. Det blev dessutom ett skifte på tränarposten då man valde att rekrytera Brommapojkarnas före detta huvudtränare, nämligen Roberth Björknesjö. Nu spelar man en lite annorlunda typ av fotboll än vad man tidigare har försökt göra. Det är ett lag som har ambitionen att bedriva ett kortpassningsspel och via det ta sig till heta och farliga målchanser.

Inför säsongen tappade man en hel del viktiga pjäser, och det kommer att ta tag innan detta lag når sin högstanivå. Man har trots allt gjort en helt okej inledning i serien. Det har blivit tolv inspelade poäng på nio matcher, och tror att poängsnittet kan komma att öka ju längre fram vi kommer. De senaste fem matcherna har man gått förlustfria ifrån även om det endast blivit två segrar. Att man lyckas inkassera sin totalt fjärde seger ser jag som troligt utfall i denna match.

Det annars väldigt stabila Superettanlaget Landskrona BoIS har haft en desto tyngre inledning av säsongen. Med Jörgen Pettersson som huvudtränare har det inte alls gå som man hade tänkt sig. Man befinner sig på en fjortonde plats och framförallt är det stora frågetecken för hur spelkvalitén har varit. Spelartruppen är dessvärre väldigt medioker och möjligen är man trots allt inte speciellt mycket bättre än vad tabellplaceringen visar.

Formkurvan pekar definitivt neråt för skåningarna, då man i de senaste två matcherna förlorat med förkrossande 6-2 mot Jönköping Södra, och så sent som i onsdags blev man hemmabesegrade utav Sirius. Den spelare med mest rutin i truppen är utan tvekan Andreas Dahl, som också utgör en väldigt stor och viktig del utav den. Han är dessutom avstängd på grund av tre gula kort, vilket gör mig ännu mer övertygad om att vi får se en bortaseger här.

                                                                                                                                                    

Jag tycker inte att det råder någon som helst tveksamheter om att Öster är ett betydligt bättre fotbollslag än hemmalaget. Man har en allsvensk säsong i ryggen, spelarmaterialet man befogar över är ett vassare sådant än motståndarnas. Dessutom har man inlett Superettan 2014 på ett piggare och mer spännande vis än Landskrona, som har ett avbräck på en viktig pjäs. 5/10 units spelas på en bortaseger.

/Mikel