Skralt utbud på touren när säsongen lider mot sitt slut. Vi riktar därför in oss på en Challenger i Slovakien där en överskattad och formsvag Lacko ska bekänna färg.

  • Match: Lukas Lacko – Olivier Rochus
  • Spel: Olivier Rochus
  • Odds: 2,18 – Unibet
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 16:00

Lukas Lacko är en av tourens absolut mest överskattade spelare. Han presterar ungefär i två turneringar om året och är en poängsamlare av rang. Det är knappast i mastersturneringarna han tar sina poäng.

Efter Wimbledon har Lacko presterat i en turnering. En enda turnering och det var en Challenger där han var favorit i samtliga match och slog högrankade spelare som Weintraub, Nedovesov och Sergeyev. Spelare som ingen, förutom de mest insatta tennisälskarna vet vilka de är.

Alltså, förutom denna Challenger i Uzbekistan har Lacko åkt i första rundan i: OS, Toronto, Cincinnati, Winston-Salem, US-Open, St Petersburg, Kuala Lumpur, Wien, Basel och Paris. Dessutom lyckades han förlora mot Joao Sousa i Davis Cup. En spelare som i princip aldrig sätter sin fot på en hardcourtbana.

Nog om Lacko, ni har förstått att han är dålig. Han ställs i alla fall emot Olivier Rochus. En all-round-veteran som spelar som bäst inomhus och har nu gjort fyra bra turneringar i rad. Visserligen i på Challenger-touren.

CH-Mons: Rochus slog ut den stora hemmafavoriten Roger-Vasselin och föll i semifinal mot en extremt formtoppad Kenny De Schepper.

CH-Rennes: Krossade tre hemmaspelare men förlorade snöpligt i semifinalen mot Marchenko. En match Rochus verkligen skulle vunnit.

ATP Valencia: Tog sig enkelt genom kvalet där två rutinerade herrar besegrade i raka set. Pressade Ferrer till 7-5, 7-5 i första rundan. Samma Ferrer som vann hela turneringen.

CH-Geneva: Tog sig till kvartsfinal. Förlorade mot Bachinger i efter att ha förlorat tiebreak både i första och tredje set.

CH-Bratislava: Här är vi nu och Rochus har inlett starkt. Besegrade Martin i öppningsrundan och slog sedan Hajek i andra rundan. En spelare som spelat mycket bättre än vad resultaten visar på sistone.

 

I den här matchen ska hur som helst inte Lacko vara favorit. Men nu är han det, om än knapp sådan och 2,18 hos Unibet är riktigt fint.