På Lördag klockan 19:00 kickar La Liga igång och det här är något jag gått och längtat efter hela sommaren. Har hittat ett väldigt intressant spel på betsafe som handlar om bästa slutplacering när ligan ska summeras. Två jämna lag och 4,70 i odds, måste synas!

  • Liga: La Liga
  • Spelform: Bästa slutplacering
  • Spel: Real Sociedad före Athletic Bilbao
  • Odds: 4,70 @ betsafe
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 18/8

Real Sociedad slutade på en 12:e plats förra säsongen med 47 inspelade poäng, endast två poäng mer skrapade Bilbao ihop på en 10:e plats. Detta i kombination med värvningar gör att jag tycker det här spelet är riktigt bra. Lagen är väldigt jämna och därför är 4,70 på Sociedad ett kanonodds!

Vi kan börja med att ta en kik på spelare in/spelare ut hos dessa klubbar.

REAL SOCIEDAD:

Spelare in:
Chori Castro, Mallorca
Jeffrey Sarpong, NAC Breda
Carlos Vela, Arsenal
José Ángel, Roma (lån)

Spelare ut:
Toño Ramírez, Guadalajara
Mikel Aranburu (lagt av)
Borja Viguera, Alavés
Vadim Demidov, Eintracht Frankfurt
Joseba Llorente, Osasuna

Man har inte bytt ut så många spelar i Sociedad, vilket givetvis är en fördel då spelarna vet var man har varandra. På värvningar hittar vi mycket intressanta Gonzalo ”Chori” Castro som kommer närmast från Mallorca. En offensiv mittfältare som stod för 6 mål och 9 assist förra säsongen. En väldigt bra värvning med ett bra skott och riktigt fin blick för spelet.

Sen har vi även Carlos Vela som var utlånad från Arsenal till Sociedad redan förra säsongen. Han gjorde braksuccé och var lagets bästa målgörare förra säsongen med 12 baljor. Nu tillhör han Sociedad och så länge man inte väljer att sälja han (Koné-Levante syndromet) så kommer han bli otroligt nyttig för anfallsspelet.

På förlustlistan så tycker jag bara att Mikel Aranburu är ett avbräck, Sociedad-ikonen spelade över 400 matcher i klubben som han tillhörde under hela sin karriär. Det är lite av ett hjärta man förlorar här men samtidigt så kanske det blir bra att lämna plats åt nån hungrigare spelare.

Antoine Griezmann i Sociedad.

ATHLETIC BILBAO:
Spelare in:
Ismael López, Lugo
Aritz Aduriz, Valencia
Ustaritz, Real Betis
Galder Cerrajería, Real Murcia

Spelare ut:
Aitor Ocio (lagt av)
Íñigo Díaz de Cerio, Mirandés
Koikili, Mirandés
Igor Gabilondo, AEK Larnaca
Iban Zubiaurre, Salamanca
Pablo Orbaiz, Rubin Kazan
Mikel Balenziaga, Valladolid

Viktigt för Bilbao att man värvat in Aritz Aduriz för att ge lite avlastning för Fernando Llorente. Som det var förra året så gick Gaizka Toquero in och ersatte när Llorente kände sig sliten och var skadad, något som verkligen märktes på resultaten. Man har även värvat in anfallaren Isma Lopez som gjort det bra under försäsongen, men på det stora hela så är det alldeles för tunt bakom stora stjärnan Llorente.

Nu har ju även Llorente gått ut med att det inte blir en fortsättning nästa säsong i Bilbao, något som är väldigt väldigt illavarslande för baskerna. Sen ska även tilläggas att Bilbao är ute och dunkar på i Europa League, något som man verkligen inte har en trupp för att klara av i kombination med ligan. Det märktes mycket väl förra säsongen då man tappade placeringar i ligan mot slutet av säsongen.


Den här matchningen är väldigt jämn i mina ögon, med en liten fördel för Sociedad som värvat mycket bra och lyckats behålla flera tongivande spelare. Fransosen Antoine Griezmann är en personlig favorit och han kommer nog bara bli bättre och bättre de närmaste åren.

4,70 som betsafe erbjuder är riktigt bra och jag spelar med en medelinsats. 

/e@sy