Inatt är det dags för match mellan Los Angeles och Vancouver. Jag tycker att det är helt rätt att hemmalaget får stå för favoritskapet denna match, men väljer ändå inte ett vinnarspel. Skottspel blir det som vanligt.

  • Match: LA Kings – Vancouver
  • Speltips: Över 56.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/1, 04.35

Los Angeles spelar riktigt bra för tillfälet, även om man inte alltid fått med sig alla poäng man kanske egentligen är värda. Senast när Kings spelade så stoppades man av Jimmy Howard efter att ha avlossat hela 45 skott mot Detroit. Även då rekade jag samma typ av spel och det får sig nytt förtroende denna natt. Ikväll har vi en lina på 56.5, vilket jag tycker kanske är lite lågt. När Kings spelar på hemmaplan så har de den här säsongen inget stopp. Man kör på i alla lägen, spelar tufft och lägger mycket på kassen. Just på hemmaplan skjuter man otroligt mycket och på de fyra senaste hemmamatcherna har man skjutit 49, 40, 35 och 45 skott. Nackdelen är att man släpper till ganska få skott, men samtidigt bör Nucks ha kapacitet att få iväg tillräckligt med skott. Det hänger mycket på Kings skott idag, men känner som sagt att man ska vinna skotten stort idag med tanke på Vancouvers form. Kings bör komma upp till mint 30 skott, men förvånar mig inte om man hamnar uppemot 35-40.

anzekopitar

När det gäller Vancouver så vann man faktsikt den senaste matchen, men innan dess var det riktigt uselt. Man har inte plockat många poäng, haft svårt att skapa chanser och dessutom släppt till chanser alldeles för enkelt. Men som sagt så vann man senaste och kanske har man fått lite vind i seglen igen. Nu väntar en otroligt tuff match borta mot Kings där det förmodligen kommer krävas en hel del för att ta poäng. De sista fem matcherna har man släppt till 33, 49, 49, 35 och 31 skott mot sig. Man mötte också dessutom Los Angeles för lite mer än en vecka sen där skotten slutade 49-28 till Kings. Det är inte omöjligt att det blir liknande siffror igen. Framåt har man inte skapat jättemycket på slutet, men framförallt så har man kapaciteten till att skapa lägen. Ser man till hur Canucks spelat defensivt de sista matcherna så bör det inte bli nåt problem med att få in denna lina också. Inbördes så har man man klarat denna lina i 7 av de 10 senaste matcherna.


Kings är nyckeln till detta spel och blir inte förvånad om man når uppemot 35 skott. Canucks kan skjuta mycket även om de sista matcherna inte visat det. Man möttes för en dryg vecka sedan och då blev det näästan 80 skott. Mitt spel blir över 56.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Betsson och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden