Inatt är det möte mellan två formstarka lag där jag trots ett ganska lågt odds på hemmalaget kommer att välja deras sida. Någonstans borde finnas lite rättvisa och enligt mig så är Los Angeles ett klart bättre lag än vad Toronto är.

 

  • Match: LA Kings – Toronto
  • Speltips: LA Kings
  • Odds: 1.74 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/1, 04.35

los_angeles_200x242Efter att en ganska lång tid presterat på en väldigt hög nivå så rann det senast iväg borta mot Colorado där slutsiffrorna tillslut skrevs till 4-1 till Avs. Kings däremot har höjt sig rejält från förra säsongen och ser väldigt revanschsugna ut. I mitt tycke är dem klara favoriter till att vara ett av finallagen senare i vår. Tyngden dem har i truppen på spelarna kommer bli väldigt nyttig i ett slutspel där allt blir tightare och tuffare. Man kanske inte är det där laget som går ut och spelar ut motståndarna utan man vinner många matcher för att man spelar som ett lag och tillslut också jobbar sönder sina motståndare med deras presspel. Det är väl just det som varit så vägvinnande för dem i slutspelen de senaste säsongerna. Idag är man väldigt stora favoriter för att vara i NHL där alla slår alla, men idag struntar jag i det och tror att man kommer köra över Toronto. Inte kanske målmässigt, men spelmässigt utan tvekan. Dels för att man är ett bättre lag än Toronto och dels för att Toronto har en tung match i benen från igår borta mot Anaheim. Hemma är man också väldigt starka och när man får föra spel mot lag som är back-to-back så ska man vara numret större än sina motståndare, oavsett vilka man möter. Man saknar Kyle Clifford och Matt Green. Målet lär att vaktas av Jonathan Quick.

toronto_200x200Toronto har gjort en grym säsong med tanke på deras förutsättningar. Man har jobbat sig uppåt i tabellen och är just nu inte alltför långt ifrån en slutspelsplats efter halva säsongen spelad. Med tanke på att man presterat på sin högstanivå under en tid nu så förväntar jag mig inte heller att man tar sig till slutspel då man omöjligt kan bibehålla det här spelet under en hel säsong. Målvakten Jonathan Bernier har stått på huvudet den här säsongen och speciellt på slutet i de sista matcherna, vilket också förklarar lite varför dem tagit så många segrar under en tid. Han kommer heller inte orka en hel säsong. Man har helt enkelt spelat över sin förmåga och i längden lär det inte hålla. Om det gör det så är det bara att gratulera. Igår spelade man borta mot Anaheim och vann med 4-0 efter en väldigt svängig match där målchanserna haglade åt båda hållen. Med tanke på att det var en fartfylld match så kommer den troligtvis sitta i benen och man lär också försöka dra ner lite på tempot, något som jag även tror gynnar Los Angeles. I vilket fall så blir det här en match som kommer bli jobbig för Leafs. Med tanke på att Reimer och Sparks är skadade fortfarande så lär Bernier vakta kassen ännu en match om han orkar. Annars blir det en rookie. I övrigt saknar man Nick Spaling, Stephane Robidas och Nathan Horton.


Ja, det är ett ganska lågt odds på den raka segern för Kings, men å andra sidan så tror jag verkligen på dem. Toronto spelade igår och att få Kings borta dagen efter kan vara den svåraste bortamatchen på hela säsongen. Mitt spel blir alltså Los Angeles att vinna under ordinarie tid till oddset 1.74 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden