Nu är det återigen dags för ett skottspel. Los Angeles Kings tar inatt emot Toronto på hemmais. Där är man starka, men känner ändå att Toronto kan hota en del och förmodligen så håller man det jämnt ganska länge. Då ska detta spel sitta.

  • Match: LA Kings – Toronto
  • Speltips: Över 58.5 skott
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/3, 03.35

LA Kings är ett lag som är tunga att möta. Lite likt Boston på nåt vis, men ännu mer disciplinerade bakåt kanske. Det är just det som är det lilla orosmomentet idag. Hur många skott lyckas Toronto få iväg? Jag tror det kommer lösa sig oavsett matchbild och även om man gör det riktigt bra defensivt denna match. Det är Kings skott framåt jag är ute efter. På hemmaplan kör man oftast på i full rulle och driver hårt på mål med sina forwards. Man har också duktiga offensiva backar som gärna följer med upp i anfallen. Dock är man otroligt snabba på att hitta rätt i defensiven igen. Kings på hemmaplan skjuter väldigt mycket. Man har ett högre snitt på hemmaplan än vad man har på resande fot. Ikväll tror jag det blir jämnt ännu en gång. Man möter ett lag som är vana att vara tillbakatryckta och Kings pressar gärna högt på hemmaplan. Jag är ganska säker på att Kings tar sig upp till minst 35 skott ikväll och då behöver inte Toronto skjuta speciellt mycket.

Anze+Kopitar+Phoenix+Coyotes+v+Los+Angeles+1gnbR_t4Db7l

Toronto och deras skott offensivt är det som oroar mig. Känslan är ändå att Kings kommer ta sig upp till 35-40 skott och  då ska man bara lösa det framåt. Bakåt är man som sagt katastrof. Man släpper till klart flest skott i hela ligan och på bortaplan är man uppemot 40-strecket när det gäller skott defensivt. Man har ett antal sega backar och målvakten Jonathan Bernier är en riktig puckmotare. Han släpper en hel del returer, men är ändå en riktigt bra målvakt. Jag tror ändå på nåt sätt att Kings spel kommer passa Leafs ganska bra. Kings är vana att trycka på på hemmais och Toronto är som bäst när de får ställa om snabbt. Man kan mycket väl vinna denna match och tar man väl ledningen så kommer det bli bombardemang mot Bernier. Tar dock Kings ledningen och Toronto är det lag som måste trycka på så kommer man göra det som vanligt med hela laget. Det känns som att det kommer bli ytor oavsett matchbild här. Inbördes de senaste åren är inte värda att nämna då man mötts för få gånger.


Toronto på resande fot är kaos defensivt. Man kommer säkerligen få minst 35 skott på sig ikväll och då ska det mycket till om inte detta spel sitter. Leafs har även dem goda möjligheter att skapa en del lägen på kontringar. Mitt spel alltså över 58.5 skott till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet finner ni hos bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden