Denna matchserie är förmodligen den tightaste drabbning av alla slutspelsserier och det ska vi försöka dra nytta av. Kings ska spela sin andra hemmamatch innan man återigen får åka tillbaka till St Louis för match fem. Jag räknar med ytterligare en jämn match där målchanserna limiteras och ska försöka mig på ett målspel som inte riktigt kan kallas just målspel. Det blir ett huvudspel och ett sidospel här.

  • Match: LA Kings – St Louis
  • Speltips: Första målet efter 9 min 30 sek
  • Odds: 1.83 @Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 7/5, 04.05

Kings vann den senaste matchen efter en hård och jämn kamp matchen igenom. Man tog ledningen i början av den andra perioden och sedan stod sig också resultatet ändå till slutsignalen ljöd i Staples Center. Alltså, vi fick ett ynka mål. Målchanser var det inte heller speciellt många, utan slutade på endast 51 skott. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så ”många” skott. Skottstatistiken brukar oftast vara ganska låg när Kings spelar på hemmaplan. Man är starka på hemmais och vinner ofta matcherna. När man väl leder så går man inte framåt speciellt mycket och förlitar sig på ett riktigt stabilt försvarsspel. Under grundserien var man också ett lag som var effektiva i offensiv zon under den sista halvan av serien och man gjorde en hel del mål hemma i LA. Nu under slutspelet verkar man dock lita hårt på Jonathan Quick och än så länge har det gott riktigt bra trots att man ligger under med 2-1 matcher. Det är det offensiva som inte stämt. Just Quick har varit fenomenal och det verkar som att han prickat formen till slutspelet ännu en gång. Nu i slutspelet har man gjort tre mål på lika många matcher. Kings har faktiskt bara nått tre mål i 2 av sin 10 senaste matcher. Dessutom har man bara släppt in tre mål eller fler i 2 av sina 10 senaste matcher. Nu när det är slutspel så blir matcherna ännu tightare, vilket vi har sett under de första matcherna. Kings har den bästa defensiven i ligan på hemmaplan.

St Louis har varit riktigt bra bakåt även dom, men hemmaplan har varit en fördel för båda lagen hittills. Inatt väntar ytterligare en tuff match och jag tror att det lag som gör första målet kommer att lägga sig på försvar med tanke på att båda lagen har både bra defensiv och bra målvakter. Därav kan det finnas ett visst värde av att någon inte når tre mål under ordinarie tid. Huvudspelet kommer dock att bli att första målet kommer efter 9 minuter och 30 sekunder, vilket känns riktigt bra med tanke på hur matcherna sett ut hittills. Brian Elliot och hans St Louis har släppt in exakt ett mål i 9 av de 10 senaste matcherna. Den sista av dessa tio släppte man fem mot Colorado. Framåt har man lyckats nå tre mål i 4 av de 10 senaste matcherna. Blues har en av världens bästa coacher med ett defensivt tänk, Ken Hitchcook. Jag har svårt att se att det är det offensiva man tänker på i en match som denna och tycker det känns mycket troligt att vi går mållösa i en dryg halv period.


Det är en tight matchserie där båda lagen har riktigt bra defensiver tillsammans med bra målvakter. Att det ska bli mål inom en dryg halv perre kan ju absolut hända, men om bara målvakterna är normala så blir även detta en tight historia. Jag spelar att första målet ska göras efter 9 min och 30 sek med 4 units till oddset 1.83. Det kommer även bli ett sidospel som känns riktigt bra, men håller även ner insatsen här. Inget lag först till tre mål ger 3.10 och den tar vi med 2 units. Båda spelen finns hos Bet365. Slutresultat: 2-1 Kings?

När görs första poängen? Efter 9 min 30 sek (1.83) – 4 units
Först till tre mål = Ingen (3.10) – 2 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden