Kommer även här köra på ett litet specialspel när det gäller antal skott på mål. Det är två defensiv t starka lag som möts, även fast St Louis ännu inte imponerat särskilt mycket i defensiven.

  • Match: LA Kings – St Louis
  • Speltips: Under 57.5 skott på mål
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 04.35

Los Angeles  har hittat formen och radar upp segrar. Man har hittat målskyttet mer och mer och effektiviteten har varit hög på slutet. Trots att man större delen av säsongen haft ett par viktiga backar borta från lineupen så har man varit starka bakåt. Man är ett av de stabilaste lagen bakåt i hela ligan, framförallt på hemmaplan. Man är också ett lag som prioriterar defensiven och låter sina stora tunga forwards jobba i anfallszon. Skotten framåt är inte överdrivet många, men samtidigt fungerar det offensivt pågrund av att man väljer lägena rätt. När man har tagit ledningen i matcher så kör man inte heller full fart framåt utan prioriterar det defensiva ytterliggare ett snäpp vilket innebär man inte checkar motståndarna alltför hårt. När man möter  Blues så är det i regel riktigt tighta matcher då även St Louis är ett lag som prioriterar en stark defensiv. På de fem senaste matcherna så har skottotalen gått under dagens lina i fyra av dem.

LA shots off: 28.85
LA shots off home: 27.62
LA shots against Blues 10 games: 24.2
LA shots def: 25.05
LA shots def home: 24.75

St Louis hade en liten formsvacka för ett par veckor sedan, men man har kanske inte riktigt lyckats spela sig ur den ännu. De sista matcherna har man saknat ett par viktiga forwards vilket har gjort att det offensiva inte flytit på så bra som det brukar. Defensiven har man egentligen haft bra koll på under hela säsongen, men man har haft målvakter som inte gjort jobbet. Man är ändå det lag som släpper till klart minst skott mot eget mål i hela ligan. Till natten saknar man återigen fyra duktiga forwards, Vladimir Tarasenko, Jamie Langenbrunner, Andy McDonald och Alexander Steen. Det är inga dussinlirare vi pratar om och självklart lär det bli svårare att komma till offensivt mot ett defensivt starkt Kings. Inbördes mellan lagen så har 8 av de 10 senaste matcherna slutat under dagens lina, ofta med god marginal. Lägg därtill att man har sänkt sitt skottsnitt under de senaste veckorna.

St Louis shots off: 28.29
St Louis shots off away: 28.80
St Louis shots agains Kings 10 games: 28.3
St Louis shots def: 22.89
St Louis shots def away: 25.80

————————————————————————————————————–

Inatt spelar alltså de två lagen som släpper till minst skott mot eget mål i hela ligan och därför spelar jag 6 units på under 57.5 skott till oddset 1.85 hos Bwin. Jämför detta med Betsson som har lagt linan på 52.5 till ett lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden