Här har jag hittat ett givet spel. Kings ska spela sin första hemmamatch i detta slutspel mot Blues och man är nästan tvungna att vinna. Jag tror mig ha hittat ett riktigt bra spel och även fast jag inte gillar typer av underspel så känns detta riktigt bra.

  • Match: LA Kings – St Louis 
  • Speltips: Under 58.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.90 @ Betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 5/5, 04.05

Kings har förlorat de två första matcherna med uddamålet. Det är två matcher som varit oerhört tighta och jämna. Blues vann den första med 2-1 i sudden efter att ha avgjort i numerärt underläge på en riktig målvaktstavla av Jonathan Quick. Även den andra vann Blues med 2-1 efter att ha avgjort med mindre än en minut från slutet. Jag räknar med att denna match kommer bli jämn återigen där Kings äntligen får sin första seger. Oddset är ock lite lågt och kommer välja en annan typ av spel som jag tror riktigt mycket på. Kings är otroligt starka på hemmaplan och jag har svårt att se dem förlora tre raka mot Blues, speciellt inte idag då man har fördel av just hemmaplan. Matchbilden kommer nog vara lite lik den senaste matchen, fast idag kommer Kings vara det spelförande laget. Jag kommer lägga fokus på ett underspel i skott då Kings är det tredje bästa laget i antal skott mot eget mål. Alltså, man släpper till väldigt få skott. Detsamma gäller Blues, men det tar vi senare. Kings är ett lag som är starka på hemmaplan, men däremot inte kanske det mest publikfriande laget. Hemma är man starka och är oftast det lag som vinner matcherna då man vunnit 19 av 24 matcher denna säsong. Deras spel är också väldigt kontrollerat, speciellt i ledning. Man är ett lag som i ledning oftast spelar av matcherna. Detta innebär att man ställer upp i ett styrspel, checkar inte alltför hårt och dessutom är man inte desperata och slänger inte puckar mot motståndarens kasse. Detta gör ju också att man släpper till mindre skott mot eget mål och just Kings försvarsspel är med en liten box där man täcker mycket skott och bara minskar motståndarnas lägen till att ta sig in på mål. Deras skottsnitt är mycket lägre både bakåt och framåt på hemmais. Ska vi gå in på statistik så har man gått under dagens lina i 20 av 24 hemmamatcher. De matcher som slutat över linan har varit mot lag som är ”ostabila” i sitt spel, typ Phoenix och Dallas. I matcher mot lag som är bra defensivt så har man i många matcher slutat runt 40-45 skott, ibland även lägre än så. Linan är otroligt hög.

Kings shots off: 29.81
Kings shots off at home: 26.25
Kings shots def: 24.96
Kings shots def at home: 22.75
Kings shots against Blues last 10 games: 27.8

St Louis är även dem ett riktigt bra lag bakåt. Man har en av världens kanske bästa coacher när det gäller det defensiva arbetet. Det finns ingen anledning att tro att denna match ska bli chansrik utan jag tror det kommer vara två försiktiga lag som möts även ikväll. I vilket fall så är det så spelet kommer se ut. Blues är lite likt Kings i deras defensiv. Man går sällan bort sig och förlitar sig på ett stabilt försvarsspel. Man är det lag som släppt till näst minst skott i serien och jag kan inte se hur Kings ska komma upp i såpass många skott som gör att det komme knäcka denna lina. Detsamma gäller Blues och deras offensiva spel då jag inte tror att de kommer upp i så många skott heller mot ett defensivt starkt Kings. Blues har denna säsong på resande fot gått under dagens lina i 22 av 24 matcher. Inbördes mellan Kings och Blues så har 8 av de 10 senaste matcherna slutat under linan. Matcherna nu i slutspelet har slutat på 55 och 54 skott. Idag tror jag på lägre än så.

Blues shots off: 27.83
Blues shots off on road: 28.19
Blues shots def: 24.19
Blues shots def on road: 24.66
Blues shots against Kings last 10 games: 26.2


Som jag skrev tidigare så är linan otroligt hög med tanke på statistik och Kings spel på hemmaplan. Hade förväntat mig en betydligt mycket lägre lina och även om inte spelet skulle sitta så är bolaget helt fel ute. Jag spelar under 58.5 skott på mål (ordinarie tid) till oddset 1.90 hos Betsson. Insatsen blir 7 units. Linan är brutalt hög och oddset är högt, givet spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden