Dag två i december är här och vi har fyra matcher inatt. En av matcherna spelas mellan Los Angeles och St Louis. På förhand ser det ut att bli en otroligt tight match och det är också vad jag tror. Mitt spel blir på ett skottspel.

  • Match: LA Kings – St Louis
  • Speltips: Under 55.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.76 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/12, 04.35

Los Angeles har för tillfället en ganska dålig form, men man är fortfarande väldigt stabila bakåt. Det har man varit hela säsongen och även under många år. Deras defensiv är en av nycklarna till detta spel. Den andra är den dåliga formen på laget och ikväll när man möter ett topplag så är det fullt fokus somvanligt. Visst, många kanske tror att Kings kommer gå framåt för att försöka knäcka Blues starka defensiv, men känslan här är ändå att man kommer försöka ha kollen bakåt i första hand då man kanske är rädda för att få ytterligare en förlust i bagaget. Kings skjuter en hel del framåt, men samtidigt möter man idag ett av de lag som får minst skott emot sig. Jag tror man vinner skottstatistiken inatt, men det är inte för att jag tror att man kommer bombardera Blues, utan mer för att man har bra koll bakåt.

Kings shots off: 31.2
Kings shots off at home: 31.28
Kings shots def: 26.3
Kings shots def at home: 23.14
Kings shots against Blues last 10 games: 26.0

940-kings-blues

St Louis är också dom ett av ligans bästa lag bakåt och båda lagen har spelstilar som mycket går ut på att minska motståndarnas chanser till att ta avslut. Känslan är att det blir väldigt målsnålt och tight där man försöker ligga rätt i banan för det mesta och bara gå framåt när man ser chansen till misstag hos motståndarna. Vid eventuell ledning tror jag också att de båda kommer försöka stänga ner matchen och spela ett stabilt spel över hela banan. Det är något som de båda kan göra. Tittar man på de senaste matcherna mellan lagen så har hela 9 av de 10 senaste mötena slutat under linan. Jag känner inte att det blir något undantag idag heller.

Blues shots off: 30.3
Blues  shots off on road: 30.71
Blues shots def: 25.8
Blues shots def on road: 27.0
Blues shots against Kings last 10 games: 25.9


Förra säsongen spelade vi med framgång på underspel i skott när Kings spelade på hemmais och vi kör på samma linje idag. Det är två lag som kommer stänga ner varandra bra och skotten lär inte direkt hagla. Mitt spel blir under 55.5 skott hos Betsson och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden