Det är dags för match nummer sex mellan Los Angeles och St Louis. Kings leder med 3-2 i matcher och har chans att skicka sig vidare till conference-semifinal om man vinner denna afton. Jag kommer dock återigen lägga fokus på en skottlina som jag tycker har blivit för hög.

  • Match: LA Kings – St Louis
  • Speltips: Under 55.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/5, 04.05

Kings har nu helt plötsligt hamnat i ett överläge på sina motståndare från St Louis. Man torskade de två första matcherna, men har nu tre raka vinster och kan ikväll också säkra ett avancemang. Jonathan Quick har växt ut till en jätte i målet som han var förra säsongen och han kan mycket väl ta dem till final på egen hand denna säsong igen. Kings är otroligt starka på hemmaplan och ska ha bra chans till att klara av denna uppgift ikväll. Jag kommer dock välja ett skottspel återigen. Matchbilden kommer ganska säkert vara lik de andra matcherna. Det lag som leder lär inte ta några större risker, varken framåt eller bakåt. Kings är det tredje bästa laget i ligan när det gäller antal skott mot egen kasse. Los Angeles är som sagt mycket starka på hemmais. Däremot är man inte ett lag som spelar någon drömhockey i offensiv zon utan förlitar sig på ett stabilt försvarsspel. Deras spel är också väldigt kontrollerat, speciellt i ledning. Man är ett lag som i ledning oftast spelar av matcherna. Detta innebär att man ställer upp i ett styrspel, checkar inte alltför hårt och dessutom är man inte desperata och slänger inte puckar mot motståndarens kasse. Detta gör ju också att man släpper till mindre skott mot eget mål och just Kings försvarsspel är med en liten box där man täcker mycket skott och bara minskar motståndarnas lägen till att ta sig in på mål. Deras skottsnitt är mycket lägre både bakåt och framåt på hemmais. Alla fyra matcher hittills mellan lagen har slutat under dagens lina. Inte med någon jättemarginal, men samtidigt så har det varit liknande matchbilder under varje match. Har svårt att se den att ändra sig just idag. Tittar man på matcher som Kings spelat under säsongen mot lag som har en bra defensiv så har man i många matcher slutat nånstans mellan 40-50 skott. De matcher som gått över linan på hemmaplan är mot lag som är ”ostabila” i sitt spel. Blues är definitivt ett strukturerat lag. Jag spelade samma spel för ett par dagar sedan, men då var linan lite högre. Tycker dock att denna lina fortfarande är spelvärd.

Kings shots off: 29.81
Kings shots off at home: 26.25
Kings shots def: 24.96
Kings shots def at home: 22.75
Kings shots against Blues last 10 games: 26.6

St Louis är även dem ett av de bästa lagen bakåt i hela NHL. Deras coach, Ken Hitchcock, är en av världeens bästa defensiva coacher och då är det nästan en självklarhet att laget har spelet i egen zon som prio nummer ett. Ingen av de tidigare matcherna har varit speciellt chansrika och ser inte att det ska ändras nu heller. Blues är som Kings, man går sällan bort sig och förlitar sig på att sätta motståndarna i dåliga lägen. St Louis har släppt till näst minst skott mot eget mål i hela serien, vilket är ett bevis på att defensiven är bra. Framåt är man heller inte några monster och mot ett defensivt starkt Kings får man det svårt. Jag tror också att Kings kommer vara det lag som leder matchen längst och i ett sånt läge spelar Kings väldigt stabilt och minimerar chanserna åt båda håll på ett bra sätt. Inbördes mellan lagen så har 9 av 10 senaste matcherna gått under dagens lina. Det lär bli en försiktig tillställning där motståndaren med minst misstag vinner matchen. Liten fördel Kings, vilket borde vara positivt för vårat spel.

Blues shots off: 27.83
Blues shots off on road: 28.19
Blues shots def: 24.19
Blues shots def on road: 24.66
Blues shots against Kings last 10 games: 25.7


Två strukturerade defensiver tillsammans med två offensiver som inte glänser alltför mycket. Jag tycker linan är något skott för låg och spelar därför under 55.5 skott på mål (ordinarie tid) till oddset 1.85 med 6 units hos Betsson. Jämför detta med Bwin som har satt linan på 54.5 skott och dessutom har ett lägre odds på underspelet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden